17. aug
BYTTET MJØS-LAG: Det er over fire år siden Scot Hotham var med på å slå Storhamar. Joakim Jensen er glad for å få canadieren på laget.
FOTO: DAG W. GRUNDSETH.
 
Vil slå ut gamleklubben
I 2011 fikk Storhamar grisebank av Lillehammer og Scott Hotham i kvartfinalen. Nå håper han å slå ut Mjøs-rivalen.

Publisert: 22.jul.2015 09:58
Oppdatert: 22.jul.2015 10:31

Storhamar har hentet åtte nye spillere i løpet av de siste tre månedene. En av dem er tidligere Lillehammer-spiller, Scott Hotham.

enorm mot storhamar

Sist gang Hotham spilte i Norge, var i 2011. Storhamar hadde godt tak på Lillehammer i seriespillet, men den hardskytende backen fikk ikke de gule og blå tak på. Han leverte én scoring og fire målgivende pasninger i serien, og tre målgivende da Storhamar ble sendt ut allerede i kvartfinalen.

– Det var veldig morsomt å møte Storhamar som Lillehammer-spiller. Atmosfæren rundt kampene var veldig god, og jeg tror vi spilte våre beste kamper mot dem, sier Hotham, som var sentral da Storhamar ble sendt ut etter fem kamper mot rivalen.

– Vi tapte 9–1 i den første kampen, noe som var både pinlig og flaut. Vi måtte starte helt på scratch, og etter det slo vi knallhardt tilbake. Det var helt utrolig å slå ut Storhamar her på Hamar, sier Hotham, og legger til:

– Det hadde vært ekstra gøy å slå ut nettopp Lillehammer i sluttspillet, avslutter kanadieren.

husker fysikken

Joakim Jensen er en av seks spillere i dagens Storhamar-tropp som var med på kvartfinalene i 2011, og han husker Hothams gode spill.

– Han var fysisk å møte. Jeg husker at han skjøt godt, og at han var veldig god i power play. Den siste tiden har vi ikke fått fulgt med på ham, men alt tyder på at vi har fått en bra spiller her, sier nygifte Joakim Jensen, som akkurat er tilbake etter bryllupsreise.

– backen vi har manglet

Storhamars nye assistenttrener, Pål Johnsen, var med på å tape mot Hotham i 2011. Nå gleder han seg til å få kanadieren inn i backkorpset.

– Scott kommer til å bli en veldig viktig brikke for oss. Han kan skyte knallhardt, og jeg forventer at han skal bidra i power play, sier Johnsen, og legger til:

– Men det er ikke bare offensivt vi forventer at han skal være god. Han skal først og fremst være en defensiv brikke som kan ta unna hardt foran mål, være tøff i rundvantene og gi juling. I fjor følte jeg at vi ble litt for lette da vi spilte mot Stavanger i finalen, men Scott gir oss absolutt mer tyngde. Han er på en måte backen vi har manglet, sier Pål Johnsen.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Positiv: Joakim Jensen er glad for å ha Scott Hotham med på laget.
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke