12. des
baklengsmål: Her setter Lillehammer inn sin første scoring. Den kom etter en av mange pasningsfeil i egen sone. Begge foto: Fredrik Olastuen
 
Vil terpe defensivt
Storhamar har trøbbel med å få det defensive spillet til å sitte. Nå kommer Sjur Robert Nilsen til å bruke tid på å stramme opp.

0
Publisert: 22.aug.2016 08.38
Oppdatert: 22.aug.2016 08.42

Storhamar tapte lørdagens Mjøs-derby 4-2, og baklengsmålene kom etter personlige feil. Nå skal det terpes på en bedre defensiv struktur.

– Vi takler ikke at Lillehammer kommer ut og spiller offensiv og fysisk hockey, og vi slutter å hjelpe hverandre. Det handler om å spille mer rettlinja, gjøre bedre valg med pucken og spille smartere under press, og det må vi klare, sier Sjur Robert Nilsen.

trene defensivt

Storhamars defensive utfordring har lenge vært kjent. De siktet høyt da de ønsket å hente Stavangers Dennis Sveum og Henrik Ødegaard fra Lørenskog.

Men ingen av dem kom til Storhamar.

Dermed har laget en veldig spennende offensiv oppstilling, mens det ser skjørere ut bakover på banen.– Vi slipper inn mål på personlige feil, og det er noe vi kan gjøre noe med. Vi må ha mye fokus på det defensive i treningsarbeidet, for det går bare på holdninger og attitude. Det er mye vanskeligere å terpe på offensivt spill, for der er det andre faktorer du ikke styrer selv – som for eksempel hvordan motstanderne spiller mot deg. Nå kan vi tenke på oss selv, sier han.

personlige feil

Lørdagens baklengsmål kom på følgende vis:

1-1: Patrik Bäärnhielm forsøkte å finne backpartner Erik de la Rose, men pasningen var for løs, og Elias Bjuhr (bildet) kastet seg inn foran Oskar Östlund og kriget inn pucken.

2-2: En upresset Magnus Eikrem Haugen spilte en farlig pasning i egen sone, og Brett Cameron takket og bukket med en flott scoring.

3-2: Joachim Fridtjov Jensen vant en dropp til Bjuhr – som sendte en missil rett i Östlunds snappkryss.

4-2-målet kom da Storhamar hadde erstattet Östlund med en ekstra utespiller på tampen av kampen.

– Jeg sitter og leter etter mønster på baklengsmålene våre, og jeg ser ikke noe tydelig mønster. Det går på personlige feil. Alle scoringene deres er en eller annen form for feil fra oss, og sånn kan vi ikke ha det, sier Nilsen.

Til helgen skal Storhamar til Mora for å spille turnering, og det blir Petteri Nummelins første møte med stallen.

– Vi gleder oss til å få inn ham, og det blir bra å få jobba med hele gruppa, sier Nilsen.

Storhamar manglet Christian Larrivée, Martin Rønnild og Lars Erik Hesbråten lørdag.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke