20. jun
SKUDD­STERK: Lars Løk­ken Øst­li sco­ret Nor­ges mål mot Tsjek­kia på et bra skudd fra blå­lin­ja. Han had­de yt­ter­li­ge­re en god sjan­se helt på tam­pen av kam­pen.
 
Vil til svensk eliteserie
Norge - Tsjekkia 1-2 Målscorer Lars Løkken Østli (24) står uten kontrakt foran neste sesong, men er ikke stresset. VM er en god mulighet til å vise seg fram, og aller helst vil han tilbake til svensk eliteserie.

Publisert: 04.apr.2011 04:12
Oppdatert: -

GJØVIK: - Jeg tenker ikke så mye på det nå, jeg har mer fokus på å være i toppform til VM, og håper det kommer noen klubber etterpå. Det er lenge til, smiler Lars Løkken Østli.
Han har vært i samtaler med Carl Oscar Bøe Andersen i Storhamar, men legger ikke skjul på at han aller helst vil tilbake til svensk toppnivå.
Men ikke på samme måte som sist.

Angrer ikke

- Jeg er jo som alle andre spillere, og vil ha mest mulig istid. Jeg er villig til å ta kampen for en plass på laget, men jeg lyktes ikke i Luleå, og da var Storhamar et bedre alternativ resten av sesongen. Jeg har likevel ikke gitt opp, og føler ikke at min sjanse har gått. Jeg håper å få en ny mulighet, sier Hamar-gutten.
Han føler ikke Luleå var et feil valg i ettertid, men han endte opp som åttende back og treneren vill e bruke sju.
- Det er vanskelig når du nesten bare får sjansen når noen andre er skadet, og istiden varierer så mye.

Heller Norge enn Allsvenskan

Om det ikke blir Sverige, er det likevel ikke noen nedtur for 24-åringen å vende tilbake til norsk hockey.
- Nivået har blitt bedre, og det er flere tettere kamper. Det er selvfølgelig ikke like høyt nivå som i Sverige, og det merker vi litt når vi kommer til slike landskamper som mot Tsjekkia.
Flere nordmenn spiller i Allsvenskan i Sverige, på nivå to. Storhamars nummer 37 har ikke sett mange allsvenske kamper, men er ikke så fristet av en overgang dit.
- Da tror jeg heller at jeg velger norsk hockey. Nivåforskjellen er ikke så stor.

Eneste med uttelling

Mot Tsjekkia lørdag scoret han det norske målet 5.38 ut i tredje periode. Det ga 1-1 og norsk håp om å slå de regjerende verdensmesterne.
Målet kom i overtall og var et skudd fra blålinja.
Akkurat slik landslagssjef Roy Johansen vil se Løkken Østli på landslaget og gir ham tillit i overtall.
- Jeg var vel litt heldig da han som skulle dekke skuddet, ramlet, og jeg fikk litt god tid. Det er viktig å få pucken på mål i slike internasjonale kamper.
Totalt var Norge imidlertid for dårlige i overtall i kampen, med uttelling bare en av seks ganger.

To bra matcher

Han synes tempoet var høyere i det andre oppgjøret mot Tsjekkia i Gjøvik Fjellhall, men resultatet ble det samme i begge kamper: 1-2.
- Jeg føler vi gjør to bra matcher. Vi hadde pucken litt mer i den andre matchen, og det er litt uvant for oss mot en så god nasjon. Det er liksom ventet at vi skal spille styrspill aggressivt i egen sone og utnytte sjansene som kommer. Det er ikke nå vi skal være i toppslag, men jeg synes vi ser pigge ut, fastslår Lars Løkken Østli.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke