20. aug
REKKESUKSESS: Spartas førsterekke gjorde seks av sju mål. Her depper Ruben Smith, Pål Johnsen og Andreas Aas Paulsen.
 
Vil tilbake til den gamle planen
Sparta - Storhamar 7-2 Storhamar var helt på høyde med Sparta, men åtte minutter med blågul stiv heks ødela alt. Ruben Smith tror den gamle defensive planen kan være en vei ut av uføret.

Publisert: 30.okt.2009 05:25
Oppdatert: -SARPSBORG: Sarpsborg er definitivt ikke byen å være i for Hamar-lagene denne uka. Alle husker hvordan det gikk med HamKam søndag. I går var det Dragons sin tur.

Etter en god første periode, 1-1 og alle muligheter åpne til pause, ble det totalt natta og mørkt. Åtte minutter med overkjørsel fra Spartas førsterekke, med Henrik Malmström, Alexander Larrson og Jonas Solberg Andersen, resulterte i fem kjappe pinner i målkolonnen.
Utrolig nok sto det 14-13 i skudd i den samme perioden.

- For mange skudd
- Vi spiller bra i perioder, men klarer ikke å gjennomføre 60 minutter. Det har vært sånn ei stund. I de forrige kampene har vi sluppet litt lett unna, mens vi i dag ble ordentlig hardt straffet. Dette var en skikkelig lærepenge, sier Ruben Smith, som fikk slippe å spille de siste 14 minuttene.

- Vi gir vekk mange pucker på feil sted. Vi er nok også det laget som slipper til flest skudd. Og samtidig scorer vi for lite, sier Smith.
Storhamar har i år hatt et ønske om å framstå som et mer offensivt og underholdende lag. Smith tror ikke det har gått på bekostning av det defensive.
- Nei, det har det nok ikke. I etablert forsvar er vi blitt bedre. Men vi blir straffet på overganger.

Fordele belastningen
Storhamar-målvakten har et par forslag til grep som bør gjøres under spilleoppholdet mens landslaget i Hviterussland.

- Vi må kanskje gå litt tilbake til det som har funket før, både med Torbjørn (Orskaug) og Sasja (Alkesander Smirnov) og med Rune (Gulliksen). Begynne litt innenfra og ut, og presse de ut i rundvantet så de tvinges til å avslutte fra litt dårligere posisjoner. Vi vet at mulighetene kommer med en bra defensiv. Kanskje kan det også være lurt å fordele belastningen på litt flere. Det er noen som spiller mye, for eksempel Pål Johnsen. Det er ikke lett å ha sprut i beina når man er sliten.
- Men Rune styrer laget. Han har helt sikkert noen tanker om hva som bør gjøres, sier Smith, som ikke er redd for at gårsdagens kamp skal påvirke ham i kampen om førstekeeperplassen for Norge.
- Nei, det har gått veldig bra så langt, og det er ikke alltid jeg klarer å holde laget inne i kampen. Jeg har allerede klart å gjøre narr av meg selv etter denne kampen, og jeg er flink til å legge sånt bak meg.

Slakter ikke innsatsen
Heller ikke Rune Gulliksen tror det taler mot Smith.

- Han har vært god i hele år, og er nok trygg på at han er en god keeper.
Gulliksen vil ikke slakte gårsdagens innsats. Han var brukbart fornøyd med alt unntatt de omtalte åtte minuttene.
- Vi var der vi skal være før det, og jeg synes også vi var bra etter det. Men de åtte minuttene ble skjebnesvangre for oss. Vi ga bort både 2-1 og 3-1. Hadde jeg sett at vi ikke var i nærheten i hele kampen, ville nok oppfatningen vært en annen. Vi må bare brette opp ermene og jobbe oss ut av en veldig tung periode, sier Gulliksen.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke