7. des
Solid: Tommy Johansen holdt nullen for første gang denne sesongen, i sin 19. seriekamp, og bidro til at Storhamar holdt unna for Frisk.
 
Ville vinne for treneren
Det var mange følelser i sving da Storhamar slo Frisk. En 1-0-seier har aldri smakt så godt for dragene, som ga litt ekstra i duellene for Michael Smithurst.

Publisert: 06.des.2013 04.13
Oppdatert: -

Dragons-treneren manglet i spillerboksen i går kveld, etter å ha mistet et nært familiemedlem for noen dager siden, noe spillerne markerte med sorte sørgebånd. Smithurst ville garantert ha likt det han så fra kampstart i går kveld, og måten hjemmelaget igjen framsto som et lag som spilte for hverandre.
Og for treneren.
Som da Fredrik Lystad Jacobsen, etter flott forarbeid av Pål Johnsen, banket inn på mål uten frykt - for å være først på pucken (se hovedbildet).
- Det er klart det ble en ekstra spesiell inngang på kampen med det som skjedde. Det blir gjerne litt sånn at du gir litt ekstra og vil vinne for treneren og familien hans i en slik situasjon. Det var utrolig godt å vinne, sier 23-åringen som denne uka også fikk fornyet tillit på landslaget.

Fikk tilbake tryggheten

Etter flere kamper der laget ikke har vært med fra start, hadde dragene ekstra fokus på at Frisk-oppgjøret startet 18.30. Kanskje var det også slik at situasjonen for treneren fikk dem til å tenke på at hockey ikke er det viktigste her i livet, og senket skuldrene litt.
- Det har vært litt energiløst og dødt fra start i noen kamper, men i dag jobbet alle skikkelig bra i sine roller. Vi fikk tilbake den tryggheten defensivt, som vi hadde fra sesongstart. Selv om det ikke var noen forrykende hockeykamp.
Lystad Jacobsen har vært en av de småsjuke i november, men begynner nå å komme i form igjen.
- Det er jo ingen som kan nyse i nærheten av meg uten at jeg blir sjuk, men nå kjenner jeg meg piggere og har litt mer kondisjon.

Imponert

Piggere enn på lenge var også Pål Johnsen, som var tilbake i sin gamle senterrolle i går kveld.
- Jeg følte meg bedre enn på lenge i dag, etter en tung periode.
Med mange ute med sjukdom eller skader var det på sin plass at veteranen var i bedre slag og serverte til kampens eneste mål:
- Jeg føler alltid ett ansvar når det ikke går bra med laget, men det handler ikke om enkeltspillere i slike perioder. Alle må være innstilt på å bidra. I dag er jeg imponert over de som kommer inn og skal fylle rollene til noen av de viktigste spillerne på laget som er borte.

Mye utenomsportslig

Også Johnsen sier inngangen på kampen ble litt ekstra spesiell med dødsfallet i trenerens familie, og at det var lett å bruke som litt ekstra motivasjon.
- Det har dessuten handlet mye om innsamlinger, poengtrekksaken og en hockeypresident som skyter fra hofta med utspill i alle retninger i det siste, noe som nok har preget oss. Jeg er imidlertid av dem som mener det er ålreit å stå i motgang innimellom, det er det vi lærer av, selv om det er fristende å tenke at det bare er å grave seg ned og gjemme seg. I dag gjorde vi det motsatte, sier Johnsen.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke