25. jun
 
VM-innsatsen er motivasjon for alle hockeyspillere
Michael Smithurst mener at Norges VM-innsats er god drahjelp for de hjemlige ishockeyspillerne.

Publisert: 07.mai.2011 04:12
Oppdatert: -
HAMAR: - Jeg kan ikke skjønne annet enn at innsatsen i VM motiverer til ekstra innsats. Nå har alle sett at det fungerer å trene hardt og at det gir resultater, sier Michael Smithurst i Storhamar Dragons.

- Se og lær

- Det er ikke så mange år siden Norge stilte med noen få spillere som måtte ta alt ansvar. Nå har mange av de andre kommet etter, men felles for alle som spilte mot Sveits torsdag kveld, er at det har kostet dem mye slit og trening for å komme dit. Det er den innsatsen jeg vil at våre spillere skal merke seg.
Enda mer positivt er det med årets VM-innsats når vi vet at spillere som Patrick Thoresen og Mats Zuccarello Aasen ikke er med. De ville kunne ha forsterket et nesten hvilket som helst lag i dette mesterskapet.

Gode individuelt

Smithurst er også opptatt av treningene legges godt til rette for hver og en spiller.
- Ingen spillere er like, verken i hode eller kropp. Derfor kreves det at vi som trenere skreddersyr et opplegg som samtidig gjør hockeyspillere til gode individualister som samtidig skal passe inn i en lagsammenheng. Landslagssjef Roy Johansen har gjort en fenomenal jobb med å sette sammen et lag med spisskompetanse der spillerne samtidig passer perfekt inn i en lagmaskin og der alle gjør den jobben de skal gjøre, sier Dragons-treneren.

Eget ansvar

Likevel kan ingen trener lag en toppidrettsutøver eller en god ishockeyspiller, der som ikke spilleren selv vil.
- Hver og en må ta ansvar for å utvikle seg selv, men han må også være forberedt på å bruke tid. De gutta som er i VM har ikke kommet dit med treningsbakgrunn fra ett eller to år. Det er årevis med trening og tusentalls med treningstimer som ligger bak, derfor er det moro å se at det nytter, sier Michael Smithurst.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke