25. jun
SEN­TRAL: Både Tore Vi­king­stad og Per-Åge Skrø­der er bor­te fra det nor­ske VM-la­get. Ha­mar-gut­ten Pat­rick Tho­re­sen er vant til mye an­svar. Nå blir det en eks­tra bør på hans skuldrer. 26-år­in­gen er også ut­nevnt til as­si­ste­ren­de kap­tein
 
VM-sjef alene
Med ei lang liste av sentrale spillere borte, hviler det et enda større ansvar på Patrick Thoresens skuldrer når hockey-VM droppes i gang mot Sverige i morgen.

Publisert: 08.mai.2010 04:12
Oppdatert: -
HAMAR: Selvfølgelig blir veterankaptein Tommy Jakobsen og stjerneskuddet Mats Zuccarello Aasen avgjørende brikker til å være med å dra lasset.
Men med Morten Ask, Per-Åge Skrøder, Mads Hansen, Tore Vikingstad, Mats Trygg og Ole-Kristian Tollefsen av diverse årsaker borte fra OL-troppen, blir Patrick Thoresen svært sentral om Norge skal få suksess i tyske Mannheim.
- Jeg føler det har vært en del ansvar tidligere, og at jeg har fått lignende spørsmål de to-tre siste årene, sier Patrick Thoresen.
I kapteinsteamet
Men nå er han også blitt utnevnt til assisterende kaptein.
- Det betyr at jeg også får et ansvar for at folk trives utenfor isen også. Vi har hatt en grei stamme i flere år, men nå er det en del nye mennesker. Det er ikke noe tvil om at vi har en del viktige spillere borte, men jeg har en følelse av at andre tar mer ansvar.
I OL storspilte Thoresen og Zuccarello Aasen sammen med senter Tore Vikingstad.
- Det måtte komme en ende på Tores landslagskarriere også. Det er selvfølgelig trist, men at han og andre er borte er ikke noe vi kan tenke på, sier Patrick.
Kvartfinale er målet
Norge er i gruppe med Sverige, Tsjekkia og Frankrike. Kampene spilles i samme rekkefølge.
- Det er naturligvis Frankrike-kampen som blir nøkkelen for oss. Vi møter to verdensnasjoner i de to første kampene, men jeg har tro på at vi kan tukte begge de også.
Først og fremst er målsettingen å komme seg videre fra gruppa og ikke havne i nedrykkspulja.
- Vi kan ikke se for langt fram. Det kan fort bli nedrykksstrid, men jeg får inderlig håpe at det ikke skjer. Vi får ikke svar før etter de tre første kampene. Alt i alt tror jeg kvartfinale er et greit mål for oss.
Stille fra Flyers
Som HA-sporten skrev tidlig, har gamleklubben Philadelphia Flyers i NHL meldt sin interesse.
Thoresens agenter har tidligere uttalt at de venter på et utspill derfra, men foreløpig har ikke det skjedd.
- Jeg har ikke hørt noe mer ennå. Jeg vet ikke når og om det skjer. Men akkurat nå er det ganske stille i markedet.
For mange er VM et stort utstillingsvindu. Russland-proffen tror ikke prestasjonene i dette mesterskapet blir avgjørende for klubbframtida.
- Jeg har levert et bra OL og en god sesong i Salavat. Det står ikke på liv og død hva jeg gjør her. Men man vil alltid vise seg fram, og jeg skal gjøre så godt jeg kan. Spiller jeg min type hockey, vil det gå bra. Er jeg ikke hundre prosent skjerpet, blir det ikke like bra, sier Patrick.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke