20. aug
Usikker: Michael Smithurst vet ikke hva framtiden bringer, og er åpen for å prøve noe helt annet enn ishockey. Foto: Fredrik Hubred Hagen
 
Vurderer å legge hockey'n til side
Det har vært en vanskelig tid for Michael Smithurst (42) etter avskjeden med Storhamar Dragons. Nå vurderer han å prøve noe helt nytt, og legge vekk ishockey.

Publisert: 10.feb.2014 20:05
Oppdatert: -

I helga ledet Michael Smithurst og Jonas Norgren (41) Norges U19-landslag i to treningskamper i Frederikshavn i Danmark. Én seier og ett tap ble det, og begge likte å være tilbake i boksen igjen.
- Spennende og inspirerende å jobbe med folk med å mye ambisjoner, sier Smithurst.
- Fint å være tilbake i båsen, sier Norgren.

- Balansegang

Smithurst har spilt 19 sesonger i eliteserien, og startet som trener i Frisk Asker. Han fikk fire år som trener i Storhamar, derav tre som hovedtrener.
Så ble det brått slutt.
Hva framtida bringer for 42-åringen er foreløpig uvisst.
- Jeg vet ikke hva som skjer eller hva jeg kommer til å jobbe med i tiden som kommer. Det er en balansegang. Jeg kan gå en ny veg, ta et steg tilbake og prøve noe helt annet enn hockey, sier Smithurst.
- Men etter veldig mange år med ishockey er det jo heller ikke enkelt å bare legge det fra seg. Jeg har ikke landet på hva det blir til ennå, sier den tidligere Storhamar-treneren.

Familiefar

Jonas Norgren har også lagt mange sesonger bak seg i Storhamar, både som spiller, keepertrener, og vikarierende hovedtrener.
- Det har ikke vært en enkel tid etter det som skjedde, sier norsksvensken.
Etter avskjeden med Dragons har han tilbrakt mye tid sammen med familien i Sverige.
- Jeg har planer om å prioritere familien i noen år framover nå. Jeg skal være familiefar, og gleder meg veldig til å følge opp min yngste sønn som er veldig interessert i ishockey. Jeg har faktisk vært på isen nesten hver eneste dag med han, sier Jonas Norgren.

Tungt og slitsomt

Michael Smithurst har heller ikke hatt det lett etter at han forlot Dragons for en snau måned siden, for å redde klubbens økonomi.
- Det har jo vært tungt og slitsomt, for det skulle jo ikke avsluttes på den måten. Men det er selvsagt veldig gledelig å se at de fremdeles gjør det såpass godt. Fortsetter Storhamar slik så blir de gufne å møte i sluttspillet, sier Smithurst, og legger til:
- Jeg føler det fremdeles er mitt lag, etter alle årene.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke