21. jul
SEMIFINALE: Ståle Solbakkens FCK gikk til semifinale etter straffer.
 
Dramatikk da FCK gikk til semifinale
Ståle Solbakken kunne torsdag juble for avansement i cupen da FC København slo Randers 5-4 på straffespark etter en målløs kvartfinale.

NTB
Publisert: 05.mar.2015 22:59
Oppdatert: 05.mar.2015 23:01

Det ble en nervepirrende straffesparkkonkurranse i Parken. Per Nilsson, Brandur Olsen, Nicolai Jørgensen og Andreas Cornelius scoret på FCKs fire første forsøk, men Youssef Toutouh brente den femte.

Randers satt dermed med matchball, men kaptein Christian Keller sviktet fra ellevemetersmerket. 20-årige Daniel Amartey fulgte opp med en sikker straffe for FCK. Det klarte derimot ikke Mads Agesen. Randers-stopperen måtte fortvilet se at Stephan Andersen reddet skuddet hans.

I selve kampen så FCK like uskarpe ut som i lagets to første seriekamper etter vinterpausen. Steve De Ridder og Cornelius hadde sine muligheter, men ingen av FCK-angriperne strutter av selvtillit for tiden.

Solbakkens mannskap hevet seg i annen omgang, der FCK kom fram til en rekke store sjanser. Cornelius hamret et godt langskudd i stolpen.

Onsdag gikk også Sønderjyske og Vestsjælland videre til semifinalen. Den siste billetten spiller Esbjerg og AaB om senere torsdag. (©NTB)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke