21. jul
 
Drømmer om å slå Shaun White
En ny utstyrsavtale og en ny og sterkere kropp, gjør at Kim Rune Hansen har begynt å drømme om OL igjen. Og om å slå Shaun White i halfpipen.

Publisert: 10.jan.2013 12:17
Oppdatert: -
Hamar
I ettermiddag kjemper han i kvalifisering om å få kjøre verdenscuprenn i Colorado i USA lørdag og søndag.
To brukne ankler, et ødelagt korsbånd og noen småskader gjorde at den forrige OL-drømmen røk.
Nå har 24-åringen fra Hamar fått orden på kroppen igjen, og snowboardkjøreren har revitalisert drømmene sine takket være en ny og god avtale med Quicksilver.
Klesgiganten står bak den økonomiske satsingen hans gjennom å dekke reiser og opphold. I tillegg får Hansen lønn for å kjøre med klærne deres.
- Jeg er fornøyd med kontrakten. Det er et slags prøveår, men Quicksilver var førstevalget mitt. Jeg valgte en ettårskontrakt, så jeg kan vise at jeg fortjener en enda bedre kontrakt før neste sesong, sier Hansen til HA-sporten.

Halfpipe

Mens de fleste norsk snowboardkjørere nå satser på slopestyle, ser Kim Rune Hansen muligheten til å knipe en OL-plass i halfpipe.
- Det er blitt vanskeligere i slopestyle, for der har Norge rundt 20 utøvere som er gode nok til å kvalifisere seg. I halfpipe er vi tre stykker nå som skal forsøke å skaffe Norge kvoteplasser gjennom å hevde oss i verdenscupen, sier Hansen.
Nå jobber han med å sette sammen et nytt run som skal gi ham nok poeng til å knipe noen topplasseringer.

Mye styrketrening

Samtidig har han og resten av snowboardmiljøet vært flinke til å avlive myten om at snowboarderne ikke er seriøse idrettsutøvere.
- Det er blitt mange timer i styrkerommet. Jeg er mye sterkere nå enn før jeg ble skadet, men jeg må lære meg alt på nytt igjen for triksene har forandret seg.
- Dobbelquark fantes for eksempel ikke før. Det er to saltoer samtidig som du snurrer rundt. Det krever mye styrke. Vil du være i toppen, nytter det ikke å være helten på festen lenger og så vinne konkurransen dagen etter. Når jeg går på gymmen nå, er det stappfullt av snowboardkjørere, sier Hansen.
Faremomentet har også økt behovet for å være gjennomtrent.
- Vi skjønner at hoppene blir større og risikoen større. Det har vært helt ekstremt utvikling. Før spant du litt rundt og kunne lande litt med hånda nedi og enda vinne. Sånn er det ikke lenger, sier 25-åringen som bare kalles Kimmi i snowboardmiljøet.

Shaun White

Mye handler nå om OL i Sotsji neste år for Kim Rune Hansen. Om han kommer dit er for tidlig å si. Og hvor bra han kan gjøre det er for tidlig å si. Resultatene denne vinteren vil gi en pekepinn på akkurat det.
En han helt sikkert må slå for å vinne OL, er den levende legenden Shaun White.
Amerikaneren ble god i svært ung alder. Og han er fortsatt den alle ser opp til. Han er også meget god i halfpipe.
- Har en god teknikk til å kjøre buer og han er veldig god når han har litt press på seg. I tillegg er han flink til å jobbe med triksene. De sitter alltid perfekt. Han har også alltid ligget litt foran oss andre, men det er mange andre som er gode også.
- For min del må jeg se hvordan utviklingen går, men det hadde vært gøy å være han som tok topplasseringen fra Shaun White i OL.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke