16. jul
 
Duellen som ikke kan tapes
Bent Svele mener ligaens to beste keepere møtes når Vipers og Storhamar er motstandere. Han tror kampen vil bli avgjort mellom stengene.

Publisert: 03.nov.2017 07:23
Oppdatert: 03.nov.2017 07:29

Det nærmer seg håndballfeber i Hamar. Lørdag ettermiddag får serieleder Storhamar besøk av seriefavoritt Vipers i Boligpartner Arena.

Og det er utsolgt.

Seriens to beste målvakter står i hver sin ende, og deres prestasjoner vil garantert få mye å si for kamputfallet.

– Den duellen mellom Alma Hasanic Grizovic og Katrine Lunde kommer til å bli helt avgjørende. Det er ligaens to beste keepere som møter hverandre, sier TV2s håndballekspert Bent Svele.

Storhamar er ubeseiret og leder serien med to poeng foran Vipers før lagene møtes i en utsolgt Boligpartner Arena lørdag. Tre dager senere skal lagene opp mot hverandre igjen, den gangen i NM-semifinalen.

– Beste keeper vinner

Storhamars keeper, Hasanic Grizovic, forteller at laget har gått fra å håpe på et resultat mot Vipers til å virkelig være kruttsterke i troen.

Hun vet at mye avhenger av hvordan hun selv presterer.

– For meg er det åpenbart. Den som har best keeper i disse kampene kommer til å vinne. Keeperduellen mellom meg og Katrine Lunde kommer til å bli avgjørende, og jeg skal selvsagt gjøre alt jeg kan for å redde mest, sier Hasanic Grizovic.

Svele mener Hasanic Grizovic og Lunde begge er verdensklasse.

Storhamar-keeperen er offensiv i hodet.

– Er du enig med Bent Svele i at du og Katrine Lunde er ligaens beste keepere?

– Ja.

Liten fordel Lunde

Katrine Lunde er en av tidenes mest meritterte keepere. Hun har vunnet to OL-gull, to VM-gull og to EM-gull. Samtidig har hun en rekke individuelle utmerkelser.

Svele rangerer 37-åringen et lite hakk foran Hasanic Grizovic, spesielt på grunn av all erfaring og rutine hun besitter.

– På den ene siden har Alma akkurat kommet tilbake fra en meniskskade som gjør at hun kanskje ikke er helt inne i rytmen ennå. På den andre siden kommer Katrine (Lunde) rett fra et krevende kampprogram med Champions League. Jeg gleder meg veldig til duellen de to keeperne imellom, sier Svele.

Onsdag tapte Vipers 25–24 i Champions League.

Må være «gal»

Hasanic Grizovic mener hun er avhengig av å være gal for å få riktig tenningsnivå i kampene.

– Når jeg spiller kamp så blir jeg «gal». Det betyr at jeg gjør alt for å vinne og kaster alle hemninger. Jeg trenger temperament og aggresjon for å være på topp, sier hun.

I kamper der det har buttet imot har Storhamar klart å dra i land seieren denne sesongen. Den egenskapen kan bli helt avgjørende i toppkampene lørdag og tirsdag.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke