23. jul
FOR­VAND­LIN­GEN: De sam­me to jen­te­ne på de sam­me to plas­se­rin­ge­ne un­der NM i svøm­ming med et døgns mel­lom­rom, men Elin Slaat­mo had­de langt stør­re grunn til å smi­le i går kveld, enn hun had­de søn­dag (lil­le bil­det). Til venst­re gull­v
 
Elin er NMs klart beste junior - og nest beste
Se godt på de to bildene. Elin Slaatmo strålte (øverst) etter revansjen med personlig rekord på 400 meter fri i NM mandag, etter nedturen søndag (lille bildet). Ingen juniorer i NM kan måle seg med HIL-jenta.

Publisert: 12.jul.2011 07:36
Oppdatert: -

DRAMMEN: Først skuffelse og tårer - så forbannelse. Og så igjen en skikkelig opptur.
Elin Slaatmo var gjennom hele skalaen av følelser på et døgn da hun i går kveld revansjerte badehettefadesen søndag med å sette personlig rekord med fire sekunder på 400 meter fri.
Selv om det bare ble sølv i senior-NM var det en mer enn en halv seier.

Tredje under 4.20

Bare gullvinner Cecilie W. Johannessen og svømmedronning nummer en, Irene Dalby, har svømt under 4.20 i Norge gjennom alle tider.
Hun var et unikum i norsk svømming med råsterke 4.11,51 fra 1989.
- Det var skikkelig godt. Jeg var utrolig tent i dag, men klarte å spare litt krefter i forsøket på formiddagen, og hadde mye å gi i seniorfinalen nå i kveld. Det var herlig å få det ut, og vise at formen er god. Jeg var nok ekstra skjerpet, strålte HIL-jenta etterpå.
Et døgn tidligere rant tårene da gullsjansen glapp på den doble distansen.

Bedre enn norsk ryggrekord

Slaatmo er langbanemesterskapets suverent beste junior etter tre av fire konkurransedager.
Svømming er en utrolig målbar idrett der tidene omregnes til poeng etter hvor langt bak de er verdensrekordene i hver øvelse.
1000 poeng er verdensrekorden, og Slaatmos 800 meter fri søndag ga 784 poeng, til tross for at halve distansen ble svømt uten badehette og med blytungt hår. 400-meteren på 4.19,74 i går ga 781 poeng.
Selv ikke Lavrans Sollis norske seniorrekord på 50 meter fri kan målte seg med Slaatmos prestasjoner. Han fikk bare 767 poeng for den prestasjonen.
Problemet er bare at Slaatmos tider i norsk svømming måles mot Dalbys, som var helt i Europatoppen, og de norske rekordene henger høyt på fri i forhold til for eksempel ryggsvømming.

Fart til flere forbedringer

I dag skal 19-åringen ut på maratondistansen 1.500 meter fri, og sørge for at gullet på den lengste distansen havner i familien Slaatmo både for damer og herrer.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke