23. jul
Ferdig med cupen: Steffen Stegavik og Elverum kom aldri opp på sitt vanlige nivå og måtte se seg slått av Halden i cupen.
Foto: Terje Midttun
 
27 skuddbom felte Elverum
Elverum måtte strekke våpen mot Halden i 4. runde i cupen.

Publisert: 23.sep.2015 18:51
Oppdatert: 23.sep.2015 21:35

Halden vant kampen med 26-23.

Elverum virket slitne og kom aldri i nærheten av sitt beste nivå mot Halden. Etter å ha åpnet ganske jevnt, gikk Halden i fra. Mot slutten av førsteomgangen var haldenserne oppe i en firemålsledelse på det meste på 12-8 og 13-9. Da så ikke Elverum ut som noe vinnerlag.

Det gjorde de heller ikke i begynnelsen av andreomgangen da Halden gikk opp  i 17-11. Det så mørkt ut for Elverum.

Slo tilbake

Men som mot ØIF Arendal, kom Elverum tilbake og kuttet ned forspranget til ett mål mot slutten av kampen. Da Halden fikk en spiller utvist var det duket for skifte i ledelsen, men alt for mange tekniske angrepsfeil gjorde at Halden aldri slapp Elverum ajour. Elverum fortsatte å slurve i denne viktige perioden og da Steffen Stegavik kastet bort ballen i angrep på 22-21 til Halden. Halden sikret seg de nødvendige målene de skulle ha å gå på mot slutten.

Forsvaret slet også

Elverum fikk heller ikke forsvarsspillet sitt til å sitte. Et resultat av det var at mange av byrdene falt på Morten Nergaard i mål, men uten hjelp av spillerne foran seg, måtte han slippe for mange baller forbi seg. Når det heller ikke fungerte i angrep, var løpet egentlig kjørt.

Halden anført av en glitrende keeper i Rasmus Bech vant fortjent.

Et lite apropos til kampen: Elverum brente tre straffekast... 

Luke ute med overtråkk

Elverum fikk strødd ytterligere salt i såret da Luka Mitrovic fikk en alorlig overtråkk etter 20 minutter i kampen. Etter kampen klarte han såvidt å gå, men han er ute mot Skjern i Champions League søndag i første omgang, men han får trolig en lengre pause fra håndballen.

- I dag var vi svake. Vi vinner ikke håndballkamper med 27 skuddbom. Vi burde ha scoret 35 mål med normal uttelling i denne kampen. Jeg har aldri vært med på å bomme så mye med Elverum siden jeg kom hit, sa Elverum-trener Michael Apelgren.

Kanskje greit å slippe cupen

Apelgren var også bekymret for at han nå står uten to av sine venstre skyttere i kampene framover. Fra før er Erik Toft plassert på sidelinja med et skadd kne. Han, i likhet med Luka Mitrovic, er borte fra håndballen en god stund framover.

Den positive siden ved tapet, om en skal kalle det det, er at Elverum nå slipper å få cupspill i tillegg til seriespillet og Champions League.

- Vi vil jo helst vinne cupen også, men skal vi orke dette kjøret utover førjulsvinteren, er det kanskje greit at vi misset ytterligere cupspill denne gangen. Vi har hatt mange sugende reiser til bortekampene, åtte i tallet. Men vi kan ikke grave oss ned. Nå må vi bare konsentrere oss om helgens møte i Champions League mot Skjern. Neste onsdag kommer Viking på besøk i Terningen Arena, og slik fortsetter det utover. Vi kan ikke grave oss ned med dette tapet, sa Apelgren.

Tom Stegavik de sist ti

Elverums bestemann i kampen, Steffen Stegavik, var heller ikke stjernehumør etter tapet for Halden:

- Jeg følte meg langt fra frisk de siste ti minuttene av kampen. Da var spillet mitt helt på dunken, sa en meget selvkritisk Steffen Stegavik som tross alt var Elverums bestemann i kampen.

- Det er kjedelig å tape. Cupen var en av hovedmålsettingene før seriestart, men uten at vi skal skylde på det: Tre kamper på seks dager er i tøffeste laget for oss med den spillerstallen vi rår over for øyeblikket.

Selvkritisk Steffen

- Når det er sagt, skal det legges til at vi har møtt gode lag hele vegen. Halden tapte to kamper hjemme i fjor. Det sier sitt om lagets styrke. Vi skal ikke skylde på Champions League for at det går litt i motbakke akkurat nå, men vi åpna dårlig i begge omganger og hadde visse startvansker. Likevel øynet vi et håp utover i andreomgangen, men det holdt ikke, mye takket være mine feil på slutten.

- Kanskje vi har godt av å å få et par spillefrie dager utover i oktober og november etter at vi nå er ferdig med cupen, selv om det nå er tøft å innse tapet, sa Steffen Stegavik.

Fakta

Halden - Elverum 26-23 (14-11)

Elverums lag: Morten Nergaard (målvakt), Petter Øverby 2, Aleksander Børresen, Lars Nordberg 1, Andre Lindboe 5 (3), Jonas Burud, Håkon Bratvold Ekern 1, Luka Mitrovic 1, Steffen Stegavik 7 (1), Nicolay Mehl 4, Didrik Linderud 2. 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke