23. okt
VIKTIG: Morten Nergaard, her i aksjon i en kamp tidligere i sesongen, holdt Elverum inne i kampen i første omgang mot Bodø HK. Utespillerne kvitterte med utklassingsseier.
Foto: Terje Midttun
 
Morten la grunnlag for utklassingen
Morten Nergaard sørget for å holde Elverum inne i kampen i en vanskelig periode de første 20 minuttene mot Bodø. Fra det 20. minutt i første omgang og kampen ut, var det stort sett Elverum bestemte begivenhetene.

Publisert: 17.feb.2016 17:25
Oppdatert: 18.feb.2016 06:30

Det var fullt fortjent at Elverum kunne gå av banen med seier 30-21. I sentrum for begivenhetene da det klabbet litt i første omgang, sto Morten Nergaard fjellstøtt. Med en redningsprosent på rundt 60, viste han vegen mot utklassingen som skulle komme.

- Det har vært gøy å spille håndball igjen etter oppholdet, sa Elverum-veteranen som trolig har lagt bak seg sin beste sesong som håndballkeeper så langt. Han har en meget god høstsesong bak seg. Han har vært outstanding i Champions League og nå fortsetter han å plage motstanderne i det hjemlige serien. Selv bekrefter han at han er "ganske" godt fornøyd med sesongen, men er ikke sikker på at han spiller sin beste sesong i år:

Drømmer om Champions league

- Slikt er alltid vanskelig å sammenligne, men kanskje det er riktig. Jeg har fått forberedt meg godt foran denne sesongen og unngått skader. Det er ingen ulempe. Vi har med i Champions League, spilte mange kamper og fått lære hverandre godt å kjenne. Det er heller intet minus. Ei heller at gruppa vi har, fungerer meget godt sammen.

Nergaard lover at Elverum skal stå på for å ende så høyt oppe på tabellen som mulig. Han påpeker at Elverum nå spiller på like vilkår som konkurrentene med hensyn til kampprogram. Det vil ikke være en ulempe for Elverum som satser mot sluttspillet og en ny Champion League-opplevelse til høsten.

- Vi slo cupmesteren

- Nå vet vi hva det innebærer, uten at jeg skal ta noen ting på forskudd, men det er  vel lov til å drømme, sier han.

Elverum-trener Michael Apelgren var også en fornøyd mann i Bodø:

- Vi gjorde en kjempematch. Når vi slår de regjerende cupmesterne med ni mål på deres hjemmebane, er det ikke annet enn veldig bra. Selv om det var noen småting å plukke på, lar vi det ligge etter en slik kamp. Jeg gleder meg heller over Aleksander Børresens forsvarsspill, Håkon Ekrens gode innhopp som lå bak at vi rykket fra Bodø. Og selvsagt Morten Nergaards keeperspill. Vi er normalt ikke så gode at vi bare kan bestille en kalasseier mot Bodø, sa Apelgren.

På like vilkår

-  Kampen viste ellers at vi er gode når vi har orken til å stå på. Dette er forskjellen på oss nå og før jul da vi hadde et veldig tett kampprogram og ikke orket like mye til alle tider. Nå spiller i på de samme forutsetningene som konkurrentene våre. Det tror jeg kan bli spennende for vår del. Vi går for å vinne hver match i serien og selvsagt legger vi opp til en ny formtopp i sluttspillet. Med to minuspoeng før sesongstart, kan det bli hardt å gjøre noe med ledende ØIF/Arendal i serien. Men plasseringen i serien er uansett viktig med tanke på sluttspillet. Vi må spille for å få så mange fordeler som mulig, sa Michael Apelgren.  

Utilnærmelig

Førsteomgangen åpnet i treningskamp-modus for begge lag. Lagene fulgte hverandre i målprotokollen og Morten Nergaards mange redninger var gull verdt for østerdølene som, i perioder, slet med angrepsspillet sitt. Omtrent midtvegs i første omgang, var vi tilbake til høstens svarte perioder, der det ble løsnet skudd etter skudd uten at noen av dem ga uttelling. Angrepsspillet ble preget av enkeltmannsprestasjoner, for tidlige avslutninger og avslutninger på dårlige situasjoner. Heldigvis ble denne perioden av kort varighet. Elverum tok seg selv i kragen og resultat ble takk og farvel til de regjerende cupmesterne. Elverum giret opp mot pausen og gikk til hvilen med seks mål i pluss: 14-8.

Mye var avgjort da Bodø HK og Elverum kom på banen i andre omgang. Det gikk drøyt fire minutter før vi fikk den første scoringen, men tiden jobbet for gjestene som fra midtvegs i omgangen gjorde som de ville og valset over nordlendingene slik at ledelsen en stund var oppe i 11 mål. Komfortabelt og fortjent. 

fakta

Bodø HK - Elverum 21-30 (8-14)

Elverums lag: Morten Nergaard, Vegard Bakken Øien (målvakter), Kalle Bjørkman, Petter Øverby 3, David Wattstrøm 1, Aleksander Børresen 3, Andre Lindboe 9, Jonas Burud, Håkon Ekren 4, Luka Mitrovic 4, Steffen Stegavik 4, Nicolaj Mehl, Tamas Ivancsik 2.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke