16. jul
 
En tyrkisk totning

Publisert: 25.jun.2010 04:12
Oppdatert: -
Vi befinner oss på en restaurant i tyrkiske Alanya. Personalet er trivelig - med innøvde norske gloser og svette håndtrykk som møter deg ved inngangspartiet. Som en enkel norsk turist svinger man inn og setter seg ned. Som en enda enklere norsk turist kommer man også tilbake til stedet ved et par anledninger.
Vi er nå inne i dag 10 på et 14 dagers opphold i den asiatiske delen av kebabstaten ved Middelhavet. Litt lei av lokale innkastere, svares det kortfattet på en av de ansattes spørsmål om hvor i Norge man kommer fra. - Like ved Oslo, er svaret. Oppfølgingsspørsmålet er litt annerledes formet, og vedkommende nærmest krever at det oppgis by. Hamar kjenner han ikke til, men tilleggsopplysningene hans er ganske interessante. - Kjenner du til Lillehammer? Gjøvik? Det er veldig rart på Toten vet du, alt heter det samme som stedet. Totens Sparebank, Toten treningssenter, Toten Cafe.
Overbevisningen stiger, og jeg forklarer ham at vi kun bor en time fra stedene han ramser opp. - Åhå. Jeg har en kamerat som spilte fotball på nivå to i Norge. Jeg hang mye med ham da jeg bodde på Raufoss. Han spilte i HamKam. Adem Güven. Nå er han i Kungsvingha, forklarer han. Når undertegnede forteller at kjennskapen til Adem er svært god, lyser det opp i det ansiktet hans. - Hils Adem fra Oscar, og alle brødrene hans. Og resten av familien som jobber på Pizza Verona.
Marius Skjelbæk
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke