21. jul
FANTASTISK SESONG: Lene Ådlandsvik har gått inn i en ny sesong etter å ha levert sin klart beste sesong på skiskytterarenaen.
 
Endelig er Lene stabil på standplass
Lene Ådlandsvik har tidligere hevdet seg i norgestoppen. Men aldri tidligere på et stabilt nivå over en hel sesong. Stem på Lene her!

Publisert: 27.des.2012 15:11
Oppdatert: -

Sørskogbygda-løperen hadde stor suksess forrige sesong. I ni av ti norgescuprenn kapret hun en pallplassering. Derav to seire.

- Jeg turte ikke håpe på så gode resultater, sier Lene Ådlandsvik.

Juniorlandslaget
HA-sporten møter henne på hybelen i Lillehammer. På TV ruller fotballen, men fokuset til Ådlandsvik er et helt annet sted.

Forrige sesongs gode resultater ga henne en plass på juniorlandslaget.

- Det har vært kjempemoro og lærerikt å være med. Endelig fikk jeg oppleve litt lagfølelse, sier Ådlandsvik om samlingene med juniorlandslaget.

I sporet har hun alltid holdt stor fart. Men inne på standplass har det sjelden gått vegen. Ofte har altfor mange blinker blitt stående uberørt.

- Jeg har tatt grep og terpet på skytingen. Det ga utslag. Prestasjonene dette året har vært mange hakk opp fra tidligere.

Optimale forhold
I vår endte hun sin skolegang på NTG Lillehammer. På Lillehammer har hun valgt å bli værende, siden forholdene er lagt godt til rette.

- Her har jeg ingen unnskyldning for ikke å trene. Forholdene er optimale, sier Ådlandsvik.

De er også i stor kontrast til hvordan det var hjemme i Sørskogbyda.

- Jeg og familien, pluss noen til, pleide å bære blinkene ut på fotballbanen på vinteren. Da fikk vi trent, ler 19-åringen.

Først i en alder av 16 bestemte hun seg for å få satse for fullt på skiskytingen. Det var ingen selvfølge. For det er egentlig svømming hun først prøvde seg på.

- I bassenget var jeg best i starten. Men etter hvert som jeg trente mer gikk det bare dårlige. Derfor kuttet jeg ut det.

Mål om junior-VM
Hun studerer på Høyskolen i Lillehammer, men understreker at det er studiene som er ved siden av skiskytingen, ikke omvendt.

Målet for denne sesongen er å kvalifisere seg til junior-VM.

- Jeg bommet skikkelig i det første uttaksrennet, så jeg må ta meg sammen på nyåret.

Ved siden av VM-målet, håper hun å stå øverst på pallen når skiskytterne møtes på slutten av sesongen for å konkurrere i Norgesmesterskapet.

- NM-gull er mål. Jeg er blant de 4-5 beste og håper å nå helt til topps.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke