buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
Bestemt: Chris Twiddy mener fotballen trenger klare regler og retningslinjer for hvordan foreldre skal oppføre seg på sidelinjen.
 
Er avhengig av regler
Overambisiøse og engasjerte foreldre kan være et problem i barne- og ungdomsidretten. Derfor har Norges Fotballforbund innført foreldrevettregler.

Publisert: 11.feb.2015 10:21
Oppdatert: 11.feb.2015 10:29

Gjennom barn og ungdoms deltakelse i fotball vil omtrent annenhver husstand ha et forhold til fotball.

Stor deltakelse fra foresatte og foreldre er derfor avgjørende for å kunne gi barn og unge et godt fotballtilbud.

- Trenger regler

HA-sporten skrev tirsdag om at kretslagstreneren i langrenn, Tommy Olsen, mener enkelte foreldre er på ville veier når de legger premissene for sine egne barns prestasjoner.

Spillerutvikler i HamKam, Chris Twiddy mener fotballen er helt avhengig av foreldrevettreglene Norges Fotballforbund (NFF) har utviklet.

- Jeg har ikke opplevd foreldre som under kamp eller trening har oppført seg upassende mot egne unger eller andre, men jeg hører jo historier hvor det forekommer, sier Twiddy.

- Grunnen til at jeg ikke har opplevd det selv tror jeg er på grunn av foreldrevettreglene og de interne retningslinjene vi har i klubben. Vi er helt avhengig av de for at klubben skal ha kontroll.Daglig leder i HamKam, Anders Langset, har flere år som daglig leder i yngres avdeling. Han sier det forekommer enkelte uønska hendelser hvor foreldrene kjefter på spillere eller unge dommere.

Overambisiøse foreldre

- Det er i HamKam som i alle andre idrettslag. Vi har et tverrsnitt av befolkningen i klubben, blant dem også overambisiøse foreldre. Da er det vår jobb som klubb å sette grenser for hva som er akseptabel oppførsel.

Daglig leder i Indre Østland Fotballkrets, Bjørn Nybu, sier at foreldre med for høye ambisjoner for sine barn kan skape uheldige situasjoner.

- Ser man på antall kamper i kretsen er det ikke ofte vi får slike henvendelser, men det hender. Det finnes foreldre med barn nede i 10-11-årsalderen som må melde overgang til bedre klubber, det er uheldig i den alderen, sier Nybu, som oppfordrer klubbene til å følge NFFs foreldrevettregler.

Foreldrevettreglene

  • Støtt opp om klubbens arbeid – gjennom foreldremøter forankres fotballens og klubbens verdisyn.
  • Møt fram til kamper og treninger – du er viktig både for spillerne og miljøet.
  • Gi oppmuntring til alle spillerne i med- og motgang – dette gir trygghet, trivsel og motivasjon for å bli i fotballfamilien lenge.
  • Vi har alle ansvar for kampmiljøet – gi ros til begge lag for gode prestasjoner og Fair Play.
  • Respekter trenerens kampledelse – konstruktiv dialog om gjennomføring tas med trener og klubb i etterkant.
  • Respekter dommerens avgjørelser – selv om du av og til er uenig!
  • Det er ditt barn som spiller fotball. Opptre positivt og støttende – da er du en god medspiller!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat