17. jul
Christian Krognes
FOTO: Privat
 
Får drømmesjansen

Publisert: 01.nov.2016 19:08
Oppdatert: 01.nov.2016 19:49

Christian Krognes (26) har imponert såpass i VLN-sirkuset denne sesongen, at han nå er ettertraktet hos flere team.

Hamar-gutten avsluttet sesongen for et par uker siden med å bli nummer tre sammen med sitt team i VLN-mesterskapet, som kjøres på ærverdige Nürburgring-banen i Tyskland.

Han er strålende fornøyd med sesongen, en sesong det fort ikke kun blitt noen ting av.

– Jeg var litt usikker på hvor veien gikk etter 2015, for da hadde jeg ikke noe team. Rundt juletider tenkte jeg kanskje at det var på tide å legge hjelmen på hylla og leve mer A4, forteller Krognes.

Reddet satsingen

Slik gikk det ikke.

– Så kom det noen telefoner som gjorde at jeg fikk satset videre. Hvis jeg ser ett år tilbake, så hadde jeg aldri forventet å stå her nå. Det er veldig moro, forteller han.

Den knallsterke sesongen, som har gitt blant annet en andreplass i et av løpene, har åpnet opp for nye og spennende muligheter for 26-åringen.

– Det åpnet seg en del muligheter med den sesongen jeg har hatt nå. Folk har lagt merke til det jeg har gjort. jeg får stadig henvendelser fra flere team. Jeg har i utgangspunktet kontrakt med BMW-teamet, men det er hyggelig at det er litt mer pågang nå. Det gir litt ekstra lyst til å satse ordentlig videre. Og det kommer jeg også til å gjøre, forteller han fornøyd.

Vil kjøre for BMW og Lamborghini

For kort tid siden fikk han også en henvendelse om å testkjøre for et Lamborghini-team. Den muligheten takket han ja til, en mulighet han beskriver som «drømmesjansen».

Han håper han får anledning til kjøring for både Lamborghini- og BMW-teamet Walkenhorst Motorsport, neste sesong.

– Jeg har veldig lyst til å holde meg i det teamet jeg har vært i. De har et veldig bra opplegg på gang. Jeg føler meg veldig hjemme der. Det er et ganske ungt team, veldig ambisiøst og de har en solid teameier. Og så håper jeg kanskje at jeg kan ha et annet opplegg sammen med Lamborghini-teamet, i det uoffisielle VM-et i GT3-klassen, som går på baner i hele Europa.

At 26-åringen kan håndtere raske biler, er det overhodet ingen tvil om.

Han har den uoffisielle banerekorden på legendariske Nürburgring, som er drøye 25 kilometer lang.

– Jeg er den eneste som i nyere tid har kjørt med et snitt på over 185 kilometer i timen. Jeg hadde aldri forventet det, og det har vært en utrolig morsom sesong for min del. Jeg har fått utvikle meg i et godt team, og jeg har bare kost meg masse, sier Krognes.

Å være del av BMW-teamet gir ham mange fordeler. Han får blant annet dekket alle kostnadene knyttet til deltakelse i VLN-sirkuset.

Drømmer om å leve av bilkjøring

Men han blir ikke rik av å holde på med idretten sin. I alle fall ikke ennå.

– Jeg har alltid hatt en drøm om å leve av bilsport. Det er det store ønsket. Jeg har holdt på med bilsport siden jeg var elleve år gammel, og jeg har aldri gått lei på noe tidspunkt. Det er et vanvittig morsomt miljø å være en del av, sier han.

Dersom han kommer seg inn i et fabrikkteam, kan han leve godt av å kjøre i GT3-klassen, som han er en del av nå. Men per nå er det et lite stykke dit.

– I VLN-serien er det ikke store premiepenger. I det uoffisielle VM-løpet er det litt penger, men hvor de pottene havner til slutt, er veldig individuelt. Hvordan det eventuelt blir for min del, vet jeg ikke. Men i de store mesterskapene er det en del premiepenger, forklarer han.

Han synes selv det er gøy å være ettertraktet hos andre team.

I fotballen jakter klubber spillere. For Krognes er det omtrent på samme måte.

– Det blir noe av det samme, ler han.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke