20. jul
Klare for Rally Hedemarken: Krister (t.v.) og Kai Roar Skjærbekk er ferdig med siste finpuss på bilene før det braker løs fredag.Foto: Pål Jacobsen
 
Familiebilene klare i siste time
På vegen handler det om sekunder og tiendedeler. I garasjen er det også tidspress, noe familien Skjærbekk har fått merkefør årets Rally Hedemarken.

0
Publisert: 22.sep.2016 13:41
Oppdatert: 22.sep.2016 13:46

Far Kai Roar (59) og sønnen Krister Skjærbekk (29) kjører i hver sin klasse, men føler at de er konkurrenter. I tillegg har far Kai Roar med seg yngstesønnen Kennet (20) som kartleser.

Fredag er all familieidyll feid under teppet. Da kjører Kai Roar og Krister for å være best i familien.

Da vi var innom verkstedet til Kai Roar var det hektiskt. Inn kom Tommy Kristiansen fra Bilsportforbundet. Bilene må gjennom en årskontroll før de kan kjøres på veien.

Nesten kontroll

Kun en liten mangel på bilen fikk Kai Roar. En mangel som var lett å rette opp. Det gjør at han tror alt ordner seg til slutt.

– Det er klart det er hektisk de siste timene. Papirarbeidet tar mye tid. Det blir nok noen timer til i garasjen før jeg kan slappe av også, sier far Kai Roar.

Sønnen hadde litt mer kontroll på bilen, noe som gjorde at Krister var litt mer avslappet enn far Kai Roar.

– Selvfølgelig har jeg jobbet mye med bilen den siste tiden. Litt oljeskift og noe småtteri, så er bilen klar, sier Krister.

Sistemann på skuta var ikke til stede da HA-sporten var innom hjemmet på Stange.

Studenttilværelsen på Gjøvik, gjør at Kennet ikke er så mye hjemme i garasjen som kanskje far ønsker.

Familiesport

Det var Krister som startet med motorsport i familien. Far Kai Roar hengte seg med og da Kennet ble gammel nok, var trioen klar.

– Det er en herlig familiesport. For meg er det godt å ha en sport og hobby jeg kan drive med sammen med ungene mine. Vi er utrolig godt sammensveiset. Når vi mekker, er vi som kamerater flest, sier Kai Roar.

Krister har hatt både far og bror som kartleser, men nå sitter Kai Roar og Kennet i samme bil.

– Det spiller liten rolle for oss. Vi kjører for å ha det morsomt, noe vi har hele tiden, sier Krister.

Far Kai Roar har ikke tro på noen topplassering i årets Rally Hedemarken. Til det er det andre som satser mye hardere enn de to representantene fra Stange.

– Vi er ikke i nærheten av å hevde oss. Jeg blir glad om det er noen som kommer bak oss på resultatlista. Det er det vi satser på. Men uansett så er det blodig alvor når vi setter oss i bilene, sier Kai Roar Skjærbekk.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke