15. sep
UTVIKLINGSKLUBB: Fart-trener Frode Bekk og sportslig leder Magnus Sørensen mener Fart har funnet sin rolle. De skal utvikle spillere som ønsker å bli gode for norske Toppserieklubber, Foto: TerjE Midttun
 
- Opprykk det verst tenkelige
Fart har så godt som hele spillerstallen for årets fotballsesong på plass.

Publisert: 23.jan.2015 04:00
Oppdatert: 23.jan.2015 07:03

Fart-trener Frode Bekk, som går på for niende året på rad, ønsker seg et par-tre spillere til. Aller helst vil han ha en spilletropp på 25 jenter. Nå har han 21 med en signering som ble gjort i går kveld.

Han vet allerede at Hanne Neby i år, som i fjor, kommer tilbake fra USA i mai og blir med klubben gjennom sommersesongen. Kanskje klarer han å lokke noen av de eldre spillerne til gjesteopptredener. Og Ane Olsen mangler 12 kamper før hun passerer 400 kamper for klubben i sitt hjerte.

Vil ikke mase

- Jeg vil ikke mase på disse spillerne nå. Aller helst vil jeg være selvforsynt med nye spillere, men vi får se hvordan det går, sier Bekk som gjerne skulle ha forsterket keeperplassen ettersom begge keeperne i stallen i dag, er skadet.

- Dessuten trenger vi å styrke både forsvaret og midtbanen. Spisser har vi mange av, sier Bekk som vil stabilisere Fart som førstedivisjonslag.Det vil bety en plassering midt på tabellen.Målsettingen skal være realistisk, mener han selv. Spillermateriellet er bedre enn det Fart åpnet sesongen med i fjor, men utover i sesongen fikk laget på plass rutinerte spillere som Ane Olsen, Lene Bredesen, Ida Grubben og Lisabeth Johansen som ble viktige under høstsesongen.Tiden da fartingene snakket om opprykk er definitivt forbi. Klubben har stukket fingeren i jorda og funnet sitt ståsted. Det er ikke i toppen i norsk damefotball

Ikke gode nok for Toppen

- Et opprykk ville være det verst tenkelig utfallet av kommende sesong, sier Bekk som har vært med på to opprykk med klubben. Ingen av sesongene i Toppserien ble noen umiddelbar suksess.

- Vi har ikke ressurser til å spille i Toppserien - verken kompetansemessig eller økonomisk. En sesong i Toppserien vil bli fryktelig tung å komme gjennom. Det tar på psykisk å gå fra tap til tap uten utsikter til å kapre poeng. Jeg vet det av egen erfaring.

- Vårt mål er å videreutvikle lokale spillere som kan gå til en toppserieklubb. Vi har flere eksempler på at vi gjør det bra allerede, sier Frode Bekk som bare er glad for at laget hans blir undervurdert av motstanderne.

- Det skjedde i fjor da alle lag bortsett fra ett, tippet oss nederst på tabellen ved sesongslutt. Det siste laget tippet oss på nest sisteplass. Det samme kan skje i år, etter at nettstedet fotball.no skrev at vi hadde mistet 5 + 15 spillere.

- Jeg har allerede snakket med trenere for andre 1. divisjonslag som følte med oss og ønsket oss lykke til med sesongen, ler Bekk.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke