17. sep
FORSVARSKLIPPE: Kristin Bekkevold Sørum (30) gjør i ettermiddag comeback i Toppserien når Fart møter Kolbotn i serieåpning på Sofiemyr. Her er hun i kamp mot Kattem på La Manga.
 
-Høyere nivå
Meritterte Kristin Bekkevold Sørum (30) gjør comeback i Toppserien med Fart mot Kolbotn på Sofiemyr i ettermiddag.

Publisert: 14.apr.2008 08:39
Oppdatert: -

BRUMUNDDAL: Kristin spilte seks sesonger i Toppserien for Asker før hun la opp i 2002. Hun vant OL-gull for Norge, to seriemesterskap og et cupmesterskap med Asker. I tillegg spilte hun en rekke viktige landskaper.

Forrige uke spilte hun to kamper med Fart på La Manga. Kristin var sitt lags beste spiller de to kampene sett under ett.
- Hvordan synes du kvinnefotballen har utviklet seg sist du spilte i Toppserien?
- Toppserien har både flere lag og flere spillere på et høyere nivå enn tilfellet var i 2002. Balltempoet er litt høyere, og det er flere spillere med bedre individuelle ferdigheter nå. Gode treningsforhold på kunstgress er noe av forklaringen, mener Kristin, som merker tempoet på kroppen.
- Jeg må kompensere med å bruke hodet mer, innrømmer veteranen.

De beste er bedre
Hun påpeker også at bredden i jentefotballen betyr mye for utviklingen av toppspillere. Jentefotballen er en av de hurtigst voksende idrettene i landet. Dette slår positivt ut i Toppserien for damer.

- De beste lagene, som Røa, Asker og Kolbotn, er blitt bedre enn de beste var for noen år tilbake. Disse lagene har veldig mange ballsikre spillere. Samtidig er nivået på de andre lagene i Toppserien blitt bedre. Da jeg spilte i Asker, var det vanlig med målkalas mot bunnlagene. Det skjer ikke denne sesongen, mener Kristin Bekkevold Sørum.
- Spiller du fra start mot Kolbotn?
- Laget er ikke tatt ut ennå, men jeg håper da det. Jeg synes jeg greide meg brukbart mot Klepp og Kattem. Men ingen av disse regnes for å være blant de beste, sier den rutinerte midtstopperen.

Tøff serieåpning
I går ettermiddag kunne ikke Anders Bredesen gi noen lagoppstilling til dagens tøffe oppgave mot Kolbotn, som i fjor var det eneste laget som vant alle sine hjemmekamper i Toppserien.

- Vi er nødt til å bruke kveldens (fredag) trening på Børstad til å teste ut noen formasjoner og litt smårusk blant spillerne, men jeg håper det blir tilnærmet det samme laget som vi hadde mot Kattem på La Manga, forklarer Bredesen.
Om den tøffe motstanden i serieåpningen resonnerer han slik:
- Jeg er glad vi møter dem først. Et lag som har vært så godt over tid og har mange gode spillere, blir gjerne bedre utover i sesongen når de får spilt flere kamper. Vi får sjansen først.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke