17. sep
KONTRASTER: Kristin Bekkevold Sørum depper når hun ser Lene Mykjåland og Guro Knutsen juble for en av 12 Røa-mål. Bak er Inger Helene Karset.
 
Aldri følt seg så hjelpesløs
Røa - Fart 12-0 Samme hvilke grep Anders Bredesen og Fart gjorde, fikk Røa gang på gang sette ballen i nettet lekende lett. De ga seg ikke før de hadde puttet på tolv ganger. Og laget slakt av Fart.

Publisert: 28.apr.2008 08:47
Oppdatert: -

OSLO: Røa hadde 22 målsjanser. Fart hadde ingen.

Røa hadde 15 cornere. Fart hadde ingen.
Røa scoret 12 mål. Fart scoret ingen.
For Røas del betyr det ny scoringsrekord i Toppserien. Den forrige rekorden var 10-0 over Sandviken i fjor.

Proffer og amatører
For Fart ble regelrett knust etter alle kunstens regler. Røa spilte meget bra, og med sitt trebackssystem hadde de hele tiden overtall framover, de vendte spillet hurtig og løp fra Fart over hele banen. Det var klasseforskjell, på proffene og landslagsspillerne til tittelkandidatene, og amatørene til Fart.

Det skal være forskjell. Men ikke tolv mål.
Og Fart skal ikke gjøre verdensmestere av Røa som de gjorde.

Kortslutning
Fra det 66.- til det 73. minutt var det total kortslutning og hjerneblødning. Røa fikk score fem ganger. Og mange av målene var helt like. Trekant på midten, ut på kant og inn foran mål. Og markeringssvikt.

- Jeg så det. Jentene så det. Men uansett hvilke grep vi gjorde hadde det ingen effekt. Jeg har aldri følt meg så hjelpesløs. Vi ble rett og slett utspilt av et veldig godt fotballag, sier Anders Bredesen, og rister på hodet:
- Pinlig er det rette ordet, sukker Fart-treneren.

Kollektiv svikt
For han prøvde å gjøre grep, for å forsøke å demme opp for målkåte Røa-spillere. Nye spillere kom inn og andre roterte i posisjonene.

- Hva skal jeg gjøre. Hva skal vi gjøre, tenkte jeg. Som trener har jeg aldri opplevd å stå på siden og ikke vite hva jeg skal finne på. Å ikke ha noen motgrep. Det var et kollektivt korthus som falt sammen og minst halvparten av målene deres kom etter markeringssvikt. Det skal sies at nesten alt stemte for dem, men vi ble fraløpt og utspilt på nesten alle plasser.

Ironisk humring
- Trøsten ligger i at de var veldig gode, sier Bredesen, som gikk over til galgenhumor for å fordøye tapet.
Flere ganger bare humret han ironisk.
- Vi må bare sette et pennestrøk over hele kampen. Jeg sa til jentene i garderoben at de må prate om noe annet. Det er fjorten dager til neste kamp, og vi må se framover. Dette må være historie allerede om bord i bussen hjem. Det var ikke sånn jeg hadde håpet Fart skulle være med å sette rekord, sier Bredesen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke