15. sep
SATSER UNGT: Fart-trener Frode Bekk har et lag der bare fire spillere er over 20 år.
 
Bekk har mistet seks lag på ni år
Fart-trener Frode Bekk mister ikke nattesøvnen selv om han per i går hadde 12 utespillere tilgjengelig til sesongåpningen mot Åsane i Bergen til helga.

Publisert: 17.apr.2015 11:59
Oppdatert: 17.apr.2015 12:00

Det skal sterkere lut til for å bringe Fart-treneren ut av fatning, men så har han da også mistet mer enn seks fotballag siden han startet som trener-assistent i Fart i 2007-sesongen. Også foran kommende sesong har det vært folkevandring fra Farts damelag. Fra den gruppa som ble benyttet i førstelagskamper i fjor, er 11 navn borte. Kanskje kommer noen tilbake som vikarer denne sesongen, slik fotballpensjonister i Fart har for vane å gjøre. Frode Bekk er mer enn godt fornøyd med at Ane S. Olsen og Lisabeth Johansen har meldt seg til tjeneste igjen. Begge betyr uhyre mye i en ung og urutinert spillertropp.

Gjennomtrekk - et hint

– Kanskje skulle jeg tatt den store gjennomtrekken i spillergruppa som et hint, ler Bekk, men gjenvinner seriøsiteten når han peker på årsaken til at jenter forsvinner: Videreutdanning etter videregående skole.

I år har Frode Bekk et ungt lag som det burde være store muligheter til å få beholde gjennom to-tre sesonger. Treneren legger ikke skjul på at de store utskiftningene hvert år, kan være frustrerende:

– Kontinuitet er viktig. På grunn av all gjennomtrekken av spillere, har vi aldri fått anledningen til å vise hva vi kan få til, men med årets stall kan det være en mulig. Det kan bli moro å se hva vi kan få til.

Cup-exit

Frode Bekk og Fart har tatt mål av seg til å gjøre det litt bedre i år enn de gjorde det i fjor. Da ble de nummer åtte.

– Mye er avhengig av hvordan det går i seriestarten. Vi har et ungt lag som trenger å spille på seg selvtillit. Med andre ord: En god start for oss er verdt veldig mye, sier Bekk som måtte tåle å se at 2. divisjonslaget Tynset spilte Fart ut av cupen med 3-0.

– Ingen katatstrofe, det. Cupen har vi egentlig ikke noe forhold til. Hadde vi vunnet, ville det sikkert blitt et eliteserielag i neste runde og i stedet for å dra inn til Oslo og tapte grovt, har vi bedre av å bruke tiden på trening på Fart-bana, sier Frode Bekk som merket seg at Farts nysignering Tanja Løfshus fra Åssiden ved Drammen, scoret to mål i treningskamp sist helg.

– Tanja er en spiller vi venter oss mye av. Hun spiller på J17-landslaget sammen med Ingrid Kvernvolden og kan bli nyttig for oss utover sesongen, sier Fart-trener Frode Bekk.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke