hacklink
buy instagram followers
19. sep
 
Er det umulige mulig for Fart?
Realistisk skal ikke Fart overleve debutsesongen i Toppserien. Hvis de likevel gjør det, er det bare å heve armene og gratulere jentene og lagets to trenere.

Publisert: 14.apr.2008 08:38
Oppdatert: -
HAMAR: Det føles nok litt uvirkelig for Fart-jentene når de i dag løper ut på banen til seriefavoritten Kolbotn for å kjempe om poeng på høyeste nivå.

Jeg lurer også på om de virkelig føler seg som topputøvere.
Ikke fordi de ikke er gode nok fotballspillere, men forholdene for at fotballeventyret fra Øvre Vang skal avsluttes med happy ending i år også, er vel ikke lagt hundre prosent til rette.

Treningsforholdene
Det blir jo litt pussig når de samme jentene la de siste forberedelsene til klokka 21.30 på Børstad i går kveld.

Treningsforholdene i vinter har også vært bare sånn passe - siden det bare har vært rom for to økter i uka på Børstad. Derfor var det som å komme til himmelen den uka jentene var samlet på La Manga.
Samtidig har de også følt på hva det betyr å spille fotball på toppnivå for Fart når jentene ble pålagt å jobbe dugnad i en av få frihelger i påsken.
Det er med andre ord stor forskjell på hva Fart-jentene driver med, sammenlignet med toppfotball for menn. Og sikkert også hva de beste damelagene driver med.

Ingen Tjugum
Anita Lindgren er for øvrig den eneste forsterkningen etter opprykket i fjor. Og sånn sett virker det tynt.

På papiret.
Det er sikkert vanskelig. Kanskje til og med umulig, men det hadde hjulpet om Fart-ledelsen hadde sikret en eller to rutinerte forsterkninger.
Mikkel Dobloug & co. hadde en liten mulighet i forhold til å ansette en spillende daglig leder, men det lyktes ikke.
På lang sikt kan det kanskje være at klubbens gjorde et riktig valg i den ansettelsesprosessen, men de unge og lærevillige Fart-jentene hadde hatt godt av litt mer rutine rundt seg, samtidig som det hadde vært et offensivt grep å hente inn et par lederskikkelser.
Håndballjentene til Storhamar hadde selvsagt aldri vært i nærheten av bronsen i serien uten Izabela Duda og Heidi Tjugum. Storhamar fikk virkelig betalt for sin offensive satsing her.

Kan overraske
Sånn sett er Fart-jentene og trenerduoen Anders Bredesen og Frode Bekk overlatt til seg selv.

De imponerte imidlertid med enorm framgang i fjor. Kan de få til noe lignende i år, kan det likevel bli noen overraskelser fra Fart.
Det høres også med til historien at nivået i Toppserien ikke er skremmende høyt. Det er flere lag enn Fart som vil slite.
Så la oss tro og håpe at det holder til fornyet kontrakt.
Forlange kan vi rett og slett ikke.
HA-sporten rangerer lagene i Toppserien slik: 1) Kolbotn, 2) Røa, 3) Asker, 4) Team Strømmen, 5) Klepp, 6) Trondheims-Ørn, 7) Arna-Bjørnar, 8) Fløya, 9) Amazon, 10) Fart, 11) Larvik, 12) Kattem.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke