hacklink
18. sep
UTFORDRENDE: Fart-trenerne Frode Bekk og John Bennet får med Mina Kjørum (nr. 8) videre, mens Hanne Neby drar til studier i USA.Foto: Kai Kristiansen
 
Fart kan miste ti av spillerne sine
Fem av jentene på Farts kvinnelag blir borte fra høstsesongen av. I tillegg er fem andre spillere usikre.

Publisert: 12.jul.2013 04:13
Oppdatert: -

Når Fart-trener Frode Bekk møter 1. divisjonsjentene sine igjen etter ferie 4. august, er han spent på hva slags spillermateriell han har til rådighet i kampen om å overleve i 1. divisjon.
Han vet at Hanne Neby, Marte Welhaven, Ida Gruben og Guro Flugstad blir borte, og han regner med at også Thea Dybvig drar.
I tillegg er han usikker på om Mari Olastuen, Vilde Malerbakken, Solveig Bakken, May-Liss Fredriksen og Oda Finnanger løper ut på gressmatta med Fart-drakt i høstsesongen.
Med lag i både 1. - og 2. divisjon sier det seg nærmest selv at Fart må få noen spillere inn for å unngå to nedrykk når status gjøres opp senhøstes.

Bare ett lag ned

Farts daglig leder, Frode Dalseng, har klokkertro på at det skal bli 1. divisjon også neste sesong.
- Vi har mange utfordringer, men jeg mener vi skal greie oss i 1. divisjon. I og med at Sola har trukket laget sitt, er det bare ett lag som rykker ned. Derfor blir det viktig å holde Voss bak oss på tabellen. Dette skal vi klare, sier en optimistisk Dalseng.
Etter halvspilt serie ligger da også Fart på sikker plass - om vi kan omtale den som det. Fart har fem poeng, mens Voss har bokført fire. Våroppgjøret mellom de to lagene endte for øvrig 0-0 i Voss.
Fart er i gang med å jakte på nye spillere for å møte høstsesongen, men det kryr ikke av kandidater.
- Jeg hadde håpet på Lene Bredesen, men det er usikkert nå. Hun pådro seg en stygg ankelskade og må muligens opereres, forteller trener Frode Bekk.

Sunniva Wennersgaard?

- Vi skal også ta en prat med noen av de gamle traverne som Sunniva Wennersgaard, og i tillegg har vi tre, fire andre navn på blokka. Dette er navn vi foreløpig ønsker å holde for oss selv, sier Bekk.
Fart-fotballen er definitivt ikke i noen flytsone for tiden. Som nevnt, ligger kvinnenes 1. divisjonslag nest sist. Skulle de rykke ned, er det automatisk farvel for andrelaget i 2. divisjon også.
Etter halvspilt ligger B-laget rett over nedrykksstreken, men Frode Bekk er usikker på hva slags lag de er i stand til å stille før han vet hvilke spillere som fortsetter i høst.
Og tar vi med at herrelaget ligger nest sist i Bondeligaen, er ikke situasjonen veldig bra for seniorfotballen i Øvre Vang.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke