buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
PLUTSELIG RIK: Fart Fotballag, her ved lederen Trond Kristensen, fikk oppleve noe mange idrettsledere bare kan drømme om.Foto: Terje Midttun
 
Går til å betale langsiktig gjeld
Millionarven som Fart Fotballag er testamentert etter Erling Andreassen, går høyst trolig til å betale ned klubbens langsiktige gjeld.

Publisert: 01.aug.2014 04:00
Oppdatert: 01.aug.2014 03:59

Det sier klubbens leder Trond Kristensen. For halvannen uke siden fikk han brev fra Tingretten om at Andreassen hadde testamentert et kontantbeløp på rundt fire millioner kroner pluss eiendommen hans i Øvre Vang til fotballklubben.

- Jeg fikk frysninger over hele kroppen og ble helt satt ut. Dette er helt utrolig, sikkert som å vinne i Lotto. Det er enorme greier. Pengesummen i seg sjøl tilsvarer to-tre årsbudsjetter i idrettslaget. Det er helt enestående utrolig. Det har jeg inntrykk av at folk rundt klubben synes også, sier Kristensen som omgående tok en telefon til klubbens daglige leder Frode Dalseng og Fart-veteran og mangeårig leder av klubben Mikkel Dobloug for å få avreagert.

Hadde hørt rykter

Kristensen hevder han ble litt overrasket da han så brevet fra Tingretten i Farts postboks. Han hadde riktignok hørt rykter om at det kunne være ett eller annet på veg, men et beløp i størrelsesorden fire millioner kroner hadde han ikke drømt om i sine villeste fantasier.

Likevel klarte klubben å holde nyheten om arvepengene hemmelig i noen dager, men så startet rykteflommen.

- Det ble spekulert i både det og det andre, derfor fant vi det riktig å gå ut med nyheten, sier Fart-lederen som legger til at arvelateren selv ville ha minst mulig oppmerksomhet rundt dette.

Ikke investeringer

Det store spørsmålet er hva pengene skal brukes til:

- Jeg vil foreslå for styret og eventuelt årsmøtet å betale ned all langsiktig gjeld som per i dag er på 2,8 millioner kroner. Alt dette er gjeld som står igjen etter at vi bygde den siste bana. Kvitter vi oss gjeld, kvitter vi oss samtidig med månedlige utgifter på mellom 20.000 og 30.000 kroner. Det vil bety en betydelig lettelse for driften av klubben. I fjor gikk Fart FL 460.000 i minus. Det var ingen god følelse verken for Trond Kristensen eller årsmøtet å godkjenne dette.

- Forslaget om å kvittere ut all gjeld, er det flere styreledere før meg som også har kommet med. Hvis vi bestemmer oss for å betale ned gjeld, vil jeg foreslå å sette av resten i et fond. Noen ekstravaganse blir det ikke snakk om. I Fart har vi alltid vært nøkterne. Det skal vi fortsette med og vi akter å forholde oss til den femårsplanen vi har lagt opp til. Her blir det ikke mye slinger i valsen, for å si det slik.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat