hacklink
buy instagram followers
19. sep
HISTORISKE: Farts damelag i toppserien klar for sin første hjemmekamp på den nye Fartbana.Foran fra venstre: Inger Helene Hafsahl Karset, Marianne Jacobsen, Ida Grubben, Ingrid Nyberg, Sunniva Wennersgaard, Martine Århus, June Holter, Meike Heide, Monica
 
Historisk Fart-dag
I morgen blir det en historisk dag på Fartbana. Da skal Farts kvinner spille tidenes første toppseriekamp i fotball i Øvre Vang, og det skjer på et nytt og flott hovedstadion som i entrepriseverdi antas å beløpe seg til 15-20 millioner kroner.

Publisert: 29.aug.2008 06:09
Oppdatert: -
ØVRE VANG: I dugnadsklubben Fart har man aldri vært redd for å gå i gang med prosjekter, og det siste tilskuddet er ny og flott hovedstadion med kunstgrasdekke, flomlys, overbygget tribune, nytt TV- og pressehus, speakerbu, kiosker, og asfalt og gjerder rundt hovedbanen.
Flere baner
Samtidig slo fartingene til med ei kunstgrasbane for sjuerfotball i tillegg til at klubben fra før av har ei grasbane, ei treningsbane med gras og ei grusbane.

Hva den siste utbyggingen vil beløpe seg til - og hva den ville ha kostet uten dugnadsinnsatsen - har klubblederne akkurat begynt å regne på. Ingen tall er klare, men fungerende leder, Stein Olstad, antar at det ville ha kommet på 15-20 millioner kroner om klubben skulle ha gått ut og kjøpt alle tjenestene.

Vil bli historiske
Når Farts toppserielag får besøk av Amazon fra Grimstad i morgen, er det stolte fartinger som er vertskap, og trener Anders Bredesen håper å gjøre dagen så historisk som mulig:

- Jeg har som mål at vi skal skrive historie på tre måter lørdag:
1. Det er første gang det spilles en toppseriekamp på Fartbana.
2. Vi skal score historiens første toppseriemål på Fartbana.
3. Vi skal ta Farts aller første poeng i toppserien.
- Jentene ser virkelig fram til å få spille årets første hjemmekamp på klubbens egen bane. Vi har rett og slett fått et fantastisk anlegg, og det finnes ikke maken i toppserien. Det er bare Klepp som kan konkurrere med oss i så måte, mener Anders Bredesen.

Ny spiller på plass
I sommeroppholdet har Fart signert Andrine Helgesen fra Løten - ei jente Bredesen omtaler som en spennende kantspiller.

Fart-treneren kan ikke love at Andrine får sin debut i den historiske kampen lørdag, men sier også at det heller ikke er noen umulighet.
Og for å avslutte med enda en historisk greie: Neste søndag spilles tidenes første TV-kamp fra Fartbana. Da er det Asker som kommer på besøk, men før det har Fart en ny hjemmekamp mot Trondheims-Ørn førstkommende tirsdag.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke