buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
STOLTE OG LÆREVILLIGE: Daglig leder Frode Dalseng mener Fart skal være stolt av det klubben har fått til, men også villige til å tenke nytt for å bli enda bedre, ikke minst til å stoppe frafallet av jentespillere.Foto: Henning Rugsveen
 
Må redusere jentefrafallet
Fart erkjenner at de må jobbe bedre med damefotballen i egne rekker og i hele distriktet - for å stoppe det store frafallet av jenter.

Publisert: 12.okt.2013 04:13
Oppdatert: -

I september startet Fart på prosjekt for å se hva de kan gjøre for å holde på flere jenter.
Situasjonen de siste sesongene, der klubben omtrent har måttet etablere et nytt damelag flere ganger i løpet av sesongen, er uholdbar:
- Noen har kritisert oss for ikke å jobbe godt nok med nye spillere i Fart. Det er imidlertid ikke det som er vår utfordring. Vi får inn mange nye spillere vi, men frafallet er veldig stort, spesielt i 16-årsalderen. Nå har vi en stall med 21 16-åringer som vi må gjøre alt for å beholde, sier daglig leder Frode Dalseng.

Sammen med skolen

I det nye prosjektet har klubben satt opp fire-fem nøkkelområder. Målet er å legge til rette for at flere jenter synes det er verdt å satse og ha glede av fotballen ved siden av skolegang og studier.
- Jenter har skjønt at de ikke kan leve av fotball, den proffdrømmen som gutter har er ikke oppnåelig. Jenter vil ha trygghet og utdannelse. Vi har startet med dagens jenter og noen av veteranene, for å se hva vi kan gjøre bedre, sier Dalseng.
Ett av satsingsområdene til klubben framover, er å få til gode dialoger med skolene i distriktet. Foran neste høst skal Fart blant annet ha et stort møte for spillere sammen med Storhamar videregående og lage en felles forståelse, noe jentene synes er bra.
- I tillegg er det jo veldig spennende for oss om Wang Toppidrett etablerer seg i Hamar. Det kan bli veldig viktig for Fart.

Tettere klubbsamarbeid

Fart har fortsatt som mål å være flaggskipet for damefotball i regionen. Nå skal de sammen med Indre Østland Fotballkrets møte naboklubbene på en bedre måte, og forsøke å få til et tettere samarbeid.
- Vi har ofte blitt beskyldt for å støvsuge markedet. Nå vil vi gjerne etablere bedre ordninger der vi gir mer tilbake. Med trenere og spillere som er ute i klubber, og hvor vi inviterer flere til Fart. De jentene som har best forutsetninger for toppfotball bør spille i Fart, og vi håper å få til gode hospiteringsordninger gjennom avtaler på ledernivå. Det kan også bety at vi har spillere som har bedre av å spille for Brumunddal i 2. divisjon neste sesong, enn for Farts rekruttlag i 3. divisjon. Da kan vi gi mer tilbake, fastslår Dalseng.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat