21. jul
SEIERSJUBEL: Kenneth Østvold (fra venstre), Anders Lindstad, Atle Gulbrandsen og Håkon Schjærin.Foto: Pål Henning Berg
 
Feiret klasseseier i ren Formel 1-stil
Møller Bil Motorsport vant TCR-klassen i lørdagens 6-timersløp på Nürburgring.

Publisert: 20.aug.2018 14:59
Oppdatert: 20.aug.2018 15:25

Sekstimersløpet på Nürburgring er et av de store høydepunktene rundt Nordsløyfa i tillegg til 24-timersløpet i mai.

Dette er det største VLN-løpet, og følgelig et av de mest populære løpene for nordmenn å delta på. Parc Fermé var til stede denne helgen for å følge de norske utøverne i de ulike klassene.

20. plass totalt

Totalt ti nordmenn sto på startstreken fordelt på seks biler, og med klasseseier og 20. plass totalt av over 170 startende biler i en rekke ulike klasser, så var dette helt klart årsbeste for det eneste helnorske teamet Møller Bil Motorsport, om ikke best levert noensinne siden de gikk over til TCR-klassen i fjor.

– Dette var en stor seier. Og det å få stå på podiet etterpå, se ned på folk og sprute champagne – det var en spesiell og opplevelse som sitter resten av livet, sa en lykkelig teamsjef og fører Håkon Schjærin etter mål.

Østvold med banerekord

Kenneth Østvold satte uoffisiell banerekord i klassen og tok en klar pole position til løpet. Han startet også med å stikke fra de andre og skaffe seg en komfortabel luke. Da ledelsen etter hvert bygde seg opp over flere minutter, kunne Schjærin, Atle Gulbrandsen og for anledningen Anders Lindstad bare sørge for å få bilen helskinnet i målet.

Dog var det nære på for Schjærin å ende med kræsj i over 200 kilometer i timen på slutten av sitt stint.

Atle Gulbrandsen tok over bilen senere i løpet da luka var på over seks minutter. Alt lå til rette for en sterk seier, før Kenneth Østvold fikk æren av å avslutte de siste 45 minuttene.

– Jeg kjørte så sakte jeg klarte. Men det er ikke lett. Det var viktig å få bilen hjem. Jeg tror aldri jeg har klart å kjøre å pent før, og måtte unngå curbser og kjøre så ryddig som mulig. Likevel føles det uryddig, sier Gulbrandsen.

For første gang fikk de også anledningen til å stå på seierspodiet som brukes først og fremst for totalvinnerne, samme podie som også er brukt under Formel 1-løpene som gikk her tidligere. Derfor vakte det ekstra glede og følelser ved å kunne stå her oppe og skue utover et folkehav i piten i det de fikk sprute champagne med kransen rundt halsen.

Dramatikk for Krognes

Flere nordmenn måtte bryte, og to fikk aldri startet løpet. Christian Krognes, som vant 24-timersløpet på Spa i slutten av juli, fikk en dramatisk brann i sin BMW M6 GT3 på treningen fredag og fikk aldri komme til start.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke