17. jul
 
Fire norske soldater drepti Afghanistan
Fire norske soldater ble drept av en veibombe i Faryab-provinsen i Afghanistan søndag ettermiddag. Det bekreftet Forsvarets operative hovedkvarter sent søndag kveld.

Publisert: 28.jun.2010 04:12
Oppdatert: -
Kabul: - Det er med stor sorg vi har fått melding om at fire av våre soldatkolleger har falt i kamp, sier generalløytnant Bernt Iver Ferdinand Brovold, sjef for Forsvarets operative hovedkvarter i en pressemelding.
Fordi alle pårørende ennå ikke er varslet, vil Forsvaret inntil videre ikke gi ytterligere opplysninger.
Det er uklart om soldatene som ble drept, satt i samme bil da de ble rammet av veibomben. Omstendighetene rundt angrepet er heller ikke kjent.
- Vår viktigste jobb akkurat nå er å ta vare på medsoldatene til de drepte. Det er klart dette går veldig inn på oss. Våre tanker går spesielt til de drepte soldatenes pårørende, sier Brovold videre.
Mesteparten av den norske styrken er i operasjon fra basen utenfor Maimana i Faryab-provinsen. Norge har i dag en styrke på 512 soldater i Afghanistan.
Tidligere i helga be det kjent at tre utenlandske soldater, to av dem amerikanske, er drept i Afghanistan. Juni er blitt den blodigste måneden for de internasjonale styrkene siden invasjonen i 2001.
93 utenlandske soldater er drept i Afghanistan denne måneden, og juni er dermed blitt den verste måneden for de internasjonale styrkene siden invasjonen for snart ni år siden.
313 utenlandske soldater er drept i årets seks første måneder, mot 520 i hele fjor.
En talsmann for den NATO-ledede ISAF-styrken mener det høye tapstallet i juni er et resultat av at kampen mot Taliban og andre opprørere nå er trappet opp.
Det er nå 140.000 utenlandske soldater i Afghanistan, de aller fleste av dem amerikanske, og tallet vil nå 150.000 i august.(NTB)
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke