17. aug
FLYTTER: Rune Bergsodden håper at flyttingen av Birkkeinerløpet fra september til juni skal gi flere deltagere. FOTO: TERJE MIDTTUN.
 
Flytter Birkebeinerløpet
Birkebeinerløpet flyttes fra september til juni.

Publisert: 02.okt.2012 07:47
Oppdatert: -

Birkebeinerarrangøren har bestemt seg for at Birkebeinerløpet neste år skal arrangeres 8. juni. Dette er ett av grepene som gjøres for å øke deltakerantallet, sier Rune Bergsodden til GD,
I år stoppet deltakelsen i alle løpsvariantene på 10.000 totalt. Det er det samme som i fjor.
- Løpet går for tett opptil Oslo Maraton. For dem som har ambisjoner om å både løpe Oslo Maraton og Birkebeinerløpet, er avstanden i tid mellom arrangementene for liten. Mange velger det som er nærmest. Halvparten av deltakerne i Birkebeinerløpet kommer fra Oslo og Akershus. Nå håper vi å rekruttere enda flere derfra, sier Rune Bergsodden.
Han sier at deltakermålsettingen for Birkebeinerløpet er at det stiller 15.000 løpere på startstreken innen tre år.
- Da begynner vi å nærme oss rennet og rittet.
I år har arrangøren fått mye positiv respons på den nye løypetraseen, og de håper at dette, sammen med ny løpsdato, vil gjøre at flere strømmer til Birkebeinerløpet.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke