16. jul
CL-SUKSESS: Kalle Björkman og andre i administrasjonen pluss styremedlemmer har gjort en veldig grundig jobb med å skaffe inntekter på Champions League-deltakelsen.
Foto: Terje Midttun
 
Folket avgjør om CL blir en økonomisk suksess
Publikum avgjør om Elverum håndballs Champions League-deltakelse blir en økonomisk kanonsuksess eller om det bare blir en økonomisk suksess.

Publisert: 30.sep.2015 16:30
Oppdatert: 30.sep.2015 18:14

Kalle Björkman som jobber i klubbens administrasjon, letter litt på det økonomiske sløret rundt Champions League. Det viser at klubben til nå, trolig er 200.000 kroner i pluss, og det før publikumsinntektene regnes inn. Dette kan bli meget velkomment i en klubb hvis økonomi ikke var helt i water etter forrige sesong. Klubbledelsen håper da også å få en godt bidrag til driften i inneværende sesong.

Halvannen uke å jobbe på

Elverum kvalifiserte seg for Champions League den 6. september. Da hadde Björkman & co. halvannen uke på å sette seg inn i det internasjonale håndballforbundets (EHF) regelverk for sponsing, kontakte potensielle sponsorer, gjøre avtaler, skaffe signaturer og sende logoer til EHF for godkjennelse og trykking på spilleunderlaget. De andre kvalifiserte lagene var klare tidlig i juli.

- Det gikk døgnet rundt noen dager for flere av oss, både i styret og administrasjonen, men det var moro. Jobben vi gjorde funket veldig bra og ga resultater, sier Björkman som kunne cashe inn rundt 450.000 kroner i cash på sponsing og 200.000 i barteravtaler (verdi av varer og tjenester).

10.000 per kamp som plaster på såret

I tillegg fikk Elverum håndball 40.000 Euro da de kvalifiserte seg for Champions League. Fra Norsk Topphåndball fikk Elverum et tilskudd på 65.000 til dekning av utgifter til hver bortekamp. Klubben som var forespeilet et gratis spilleunderlag, noe leverandøren gikk tilbake på på grunn av en misforståelse, fikk redusert innkjøpssummen på 270.000 kroner til 50.000 som de betaler for å leie gulvet av Norsk Topphåndball i fem kamper. I tillegg sponser gulvleverandøren teip til å feste teppet for 10.000 kroner per kamp. Dette som et plaster på såret i forbindelse med misforståelsene rundt håndballteppet.

- På sponsing og barteravtaler regner vi med å ha tatt inn 1.150.000 kroner. Utgiftene har vi budsjettert til 950.000 (80.000 kroner per kamp til bevertning etc for gjestende lag, delegater etc, 100.000 kamp i utgifter til hver bortekamp, pluss utgifter på 50.000 kroner til unike programmagasiner). 

Snart tjent inn pengene på publikum

Etter ovennevnte anslag, skulle Elverum ligge an til å gå 100.000 til 200.000 kroner i pluss, alt ettersom.

- Det vil alltid komme noen uforutsette utgifter i denne sammenhengen, men kommer det like mange tilskuere på de gjenstående fire hjemmekampene som det kom mot Skjern sist søndag, burde sluttresultatet bli meget bra, sier en entusiastisk Björkman som opplyser at Elverum budsjetterte med 30.000 kroner i pluss på publikum. Mot Skjern landet klubben på rundt 100.000 i pluss.

- Når vi ser at vi gikk 55.000 i pluss mot Kolstad i serieåpningen på hjemmebane, er det tillatt å håpe, sier Björkman i sin stadige jakt på marginer.

- Det er nettopp derfor Champions League kan bli en bra greie for klubben, sier Björkman som trives bedre og bedre jo mer det er å gjøre, men han håper likevel det blir litt mer enn en måned til neste Champions League-sjau.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke