18. aug
FRA ITALIA: Goubadia Isoken har spilt i tre Serie D-klubber de siste årene. Nå vil han få ny adresse på Hamar
 
Fra italiensk fotball til Briskeby
Nigerianske Goubadia Isoken tror på HamKam-kontrakt.

Publisert: 17.jul.2014 12:26
Oppdatert: 17.jul.2014 14:27

Etter økonomikrisa og flukten fra Briskeby er HamKam på desperat spillerjakt. Torsdag viste tre potensielle tilskudd seg fram for Svein Inge Haagenrud.

I tillegg til Levanger-toppscorer Ørjan Børmark-By (21) trente danske Mustafa Hassan (24) og nigerianske Goubadia Isoken (21) med Kamma.

Møt både Hassan og Isoken i videoen nederst i artikkelen!

Kommer fra Italia

Sistnevnte har tilbragt de siste sesongene i en fotballstormakts dype divisjonssystem.

- Jeg har tidligere spilt i Nigera, men nå kommer jeg fra Italia, der jeg har spilt i tre ulike Serie D-klubber, forteller 21-åringen.

Trener Svein Inge Haagenrud har tidligere sagt at ekte, barnlig spilleglede må motivere HamKam-gutta denne høsten. Isoken oser av kjærlighet for fotball.

- Jeg er så glad for at jeg er gitt muligheten til å spille. Jeg vil gi mitt beste, og jeg vet at mitt beste vil være bra for laget, sier den ellers beskjedne nigerianeren. 

Om hans mentale og fysiske tilstedeværelse på Hamar, levner backen ingen tvil.

- Mitt sinn er her, min kropp er her, og min ånd er her, bekrefter Isoken, som tror på kontraktsforslag fra HamKam.

- Jeg kommer til å spille her. Jeg tror de gjør de riktige tingene for å få meg inn, hevder nigerianeren, som foreløpig ikke er tilbudt noen kontrakt.

Har spilt i Superligaen

Danske Mustafa Hassan, som heller ikke har fått kontrakt ennå, føler seg minst like sikker på å få HamKam-kamper i høst.

- Jeg blir i hvert fall i HamKam ut denne sesongen, sier han overbevist.

Spissen har enorm tro på egne evner.

- Det er et stort behov for glede og positivitet her, og det skal jeg gi dem. I tillegg har jeg masse kvaliteter, både hurtighet og teknikk.

- Så du er god, altså?

- Ja, det synes jeg i hvert fall selv, smiler Hassan, som tilbragte sin ungdom i den danske storklubben Brøndby, der han både fikk spilletid i Superligaen og møtte Rosenborg i Royal League.

Forsiktig Haagenrud

Hassans motivasjon for å gå til HamKam er ikke av økonomisk art.

- Nei, jeg tenker ikke på økonomien. Jeg vil spille noen kamper og vise meg fram her i Norge. Det er spilletid jeg tenker mest på. Det har jeg behov for.

Mens både Isoken og Hassan synes trygge på å skrive under for HamKam i nær framtid, er trener Svein Inge Haagenrud mer reservert.

- Vi synes begge er interessante spillere, men vi må få på plass det økonomiske før vi kan si noe sikkert, avslutter sjefen.

HamKam prøvespiller 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke