23. jul
FAMILIETUR: Heidi, Anne og Marte Kuruds fra Brumunddal koste seg i Fredagsbirken i går.
Foto: Terje Midttun
 
Fredagsbirken kan bli starten på noe større
For jentene i familien Kurud fra Brumunddal, fra Fredagsbirken være starten på noe større og mer omfattende.

Publisert: 28.aug.2015 15:33
Oppdatert: 28.aug.2015 15:35

I går startet Heidi (26), Marte (26) og mor Anne i Fredagsbirken sammen. Turen over fjellet fra Rena til Lillehammer gikk unna i kontrollert tempo på i overkant av fem og en halv time. Heidi og Anne brukte litt ekstra med tid fordi Heidi fikk trøbbel med migrene på Sjusjøen. Marte fikk beskjed om å stikke og kom inn på 5.31 i sitt debutløp.

Utvider med sykkel og løp

Likevel ga Fredagsbirken mersmak.

- Det frister til gjentakelse og spesielt det å gå over målstreken oppleves som en utrolig belønning for slitet over fjellet, sier Heidi og får bekreftende nikk fra tvillingsøster Marte. 

Nå var ingen i trioen spesielt preget av kraftanstrengelsen de hadde vært igjennom. Turen endte med bare plusstegn. Såpass store plusstegn at trioen har begynt å planlegge utvidelse av deltakelsen i Birkebeinerarrangementet. Fint vær, koselig tur og en målgang som er de færreste forunt, har gjort at Heidi som er en slags foregangsfigur for prosjektet, har begynt å snakke om Birkebeinerrennet og kanskje også Birkebeinerløpet, ettersom hun også liker å ta seg fram til fots. Og for å skrive om ordtaket litt: den ene drar de andre med seg.

Fikk ideen før jul

- Det er fint å ha slike mål, for da er det lettere å holde kroppen i form året rundt, sier Marte.

Det var før jul at ideen om å delta på Fredagsbirken ble luftet første gang. Allmenn tilslutning gjorde at treningsøktene ble planlagt i detalj allerede fra da vegene var bare i vår. Siden har de trent 3-4 ganger i uka og kjørt rundt 10 mil på sykkel ukentlig. 

Mistet kjedet

Turen over fjellet gikk helt uten uhell av noe slag:

- Jentene mistet kjedene sine en gang hver, men det ordnet vi greit og tiden var ikke viktig for oss denne gangen. Vi la vekt på å sykle forsiktig uten ta sjanser av noe slag og her er vi, friske og uskadde, sa Anne som nok slenger seg med når tvillingene utvider repertoaret i Birkebeineren, kanskje allerede fra neste år.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke