buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Går glipp av moroa
De ekte ildsjelene bak Ski-NM på Gåsbu står her - en kilometer fra stadion og publikum. Nervepirrende spurtoppgjør ser de lite av.

Publisert: 26.jan.2013 09:36
Oppdatert: -

De står og ser på biler i stedet for skiløpere. Men turboen sitter i beina når det er norgesmesterskap på ski - ikke i motorrommene som hoster seg forbi Finn Moberg og Peder Hafsal i sprengkulda.

Forberedt når de takker ja

- Nei, vi får ikke sett så mye av konkurransene, men det tror jeg gjelder flere av dem som jobber dugnad for NM. Det er ikke så mange som får stått og fulgt med på renn fra publikumssonene, men det vet vi når vi tar på oss jobben, så det går greit, framholder Peder Hafsal, som sammen med skikompisen i Vang Skiløperforening geleider biler med publikummere fra en sideveg og inn til de riktige parkeringsplassene.

- Hva med kulda, da, når dere står der hele dagen?

- Nei, vi holder på fra sju til to, så da er det litt kaldt i begynnelsen. Men de to dagene hittil har sola stukket seg fram etter hvert, så da er det fint å stå der, synes han.

- Aldri kjedelig

Hafsal har planer om å stå på post også lørdag og søndag.

- Vi må stille opp når vår egen forening arrangerer NM, mener han, som selv er alpinentusiast men gjerne skulle sett alle langrennskonkurransene denne uka.

Torsdag bar det rett hjem til middag etter endt dugnadsøkt, men fredag fikk han med seg begge finalene etter å ha gått av vakt. Han har ikke mulighet til å få med seg noen flere hele konkurranser.

- Litt paradoksalt at de ivrigste skifolkene i distriktet stiller opp til noe sånt, men går glipp av moroa? Dugnadsånden i Vang må være god?

- Ja, den er like god som den har vært i mange år. Men det blir aldri kjedelig å stå der. Det er stadig nye biler som passerer i begge retninger, og inni sitter mange kjentfolk og kjendiser. Det er ikke noe problem å få tiden til å gå, slutter Hafsal.

380 frivillige funksjonærer - rundt 50 av dem skoleelever - er i sving på og rundt NM-arenaen like utenfor Hamar. Torsdag ble de skrytt opp i skyene av skiforbundet for innsatsen, kunne vi fortelle.

 

 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat