18. aug
 
Therese Johaug, Martin Johnsrud Sundby, Gahr Støre og Abid Raja går
Kronprins Haakon går, Therese Johaug går, Jonas Gahr Støre går Birken på lørdag.

Publisert: 18.mar.2015 07:14
Oppdatert: 18.mar.2015 07:25

Kronprins Haakon og VM-dropnningen Therese Johaug står på startstreken sammen med et kobbel av kjendiser lørdag. Alle har ett og samme mål, komme seg over fjellet fra Rena til Lillehammer.

Kronprins Haakon Magnus går Birkebeinerrennet for første gang. Det er første gang en fra Kongehuset deltar i rennet.

Dronning Sonja gikk riktignok Ingalåmi i 2000.

Johaug og Sundby klare

Nå er det klart at Therese Johaug og Martin Johnsrud Sundby påmeldt til Birkebeinerrennet. De ser fram til å måle krefter med de beste langløperne.

Johaug gleder seg ekstra til å gå i kjente historiske omgivelser fra dalen hun er oppvokst i.

– Dette blir gørr artig! Jeg er litt spent fordi det er første gang jeg skal gå Birkebeinerrennet, men gutta i Team United Bakeries har virkelig gitt meg gode råd, sier VM-dronningen Johaug i en pressemelding.

Sundby kan se tilbake på en flott sesong med seier både i Tour de Ski og verdenscupen sammenlagt.

– Jeg gikk Birkebeinerrennet i 2004, 2005 og 2006. Det er et flott arrangement som jeg ser fram til å oppleve på nytt. Det blir spennende å være med gjengen i Team United Bakeries på ferden over fjellet, sier Sundby i pressemeldingen.

Han ble nummer 11 i 2005.

Eliteklassen i årets Birkebeinerrenn begynner virkelig å ta form, med mange svært meritterte løpere.

– Vi er Norges desidert største turrenn, og da er det et kjempepluss at såpass profilerte utøvere blir med, sier daglig leder i Birken Jo Gunnar Ellevold. (

Politikerne stiller

Politikerne vet også å markedsføre seg. Jonas Gahr Støre, Anette Trettebergstuen og Abid Raja stiller i Birkebeinerrennet denne gangen.

Ellers kan vi nevne navn som: Arve Telefosen (fiolinist), Niklas Dyrhaug (verdensmester i langrenn), Oskar Svendsen (juniorverdensmester i sykling), Jystyna Kowalczyk (polsk langrennsløper), Jon Almaas (programleder), Nils Jacob Skullstad Hoff (kjæresten til Therese Johaug og tidligere roer), Erling Jevne (tidligere Birken-vinner), Anders Södergren (svensk VM-deltaker) og ellers langrennsløperne Øystein Pettersen, Eirik Brandsdal, Tord Asle Gjerdalen, Vibeke Skofterud, Thomas Alsgaard, Lukas Bauer, Maxim Vylegzhanin, Espen Harald Bjerke, Andrew Mushgrave, Therese Johaug, Yulia Thikonova, Sami Jauhojärvi, Ivo Niskanen, Riita Liissa Rononen og Martine Eek Hagen.

Langrennssjefene Åge Skinstad og Vidar Løfshus går begge Fredags-Birken.

Det samme gjør John Anders Gaustad og Martine Thorleifsson.

NRK-reporterne Jann Post, Torgeir Bjørn og Morten Aa Djupvik går også Fredags-Birken.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke