buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
TESTES PÅ NYTT: Ole Einar Bjørndalen, Vincent Defrasne og Sven Fischer er blant de mange utøverne fra Torino-OL som får blodprøvene sine analysert på nytt.
 
Gamle dopingprøver skal testes på nytt
Den internasjonale olympiske komiteen kommer til å teste gamle dopingprøver fra Torino-OL i 2006 på nytt. Det skal skje før OL i Sotsji neste år.

Publisert: 29.mar.2013 10:05
Oppdatert: -

Prøver som ble avgitt i Torino for snart åtte år siden kommer til å bli testet etter de aller nyeste og mest moderne metodene som fins, og håpet er at det skal være mulig å avsløre nye syndere.

IOK har alle dopingprøver som er avgitt i OL-sammen etter Athen-OL i 2004 i en fryseboks i Lausanne, og den medisinske direktøren i IOK, Richard Budgett, legger ikke skjul på at det må virke svært avskrekkende på en del utøvere å vite at det er slik.

- Vi har tillatelse til å spare dopingprøver i åtte år, så det er naturlig at vi ser på en del av de prøvene som ble avgitt den gangen, for å finne ut om nye metoder i jakten på dopingsyndere vil gi nye avsløringer, sier Budgett.

Han legger ikke skjul på at den medisinske forskningen har gått kraftig framover de siste åtte årene, og det har også de metodene som blir brukt for å finne dopingsyndere.

- Det ville forbause meg veldig om vi ikke finner nye og foreløpig uoppdagede positive prøver, sier IOK-direktøren.

Dopingprøver som ble testet på nytt noen måneder etter OL i Beijing, avslørte et par dopingmisbrukere, men foreløpig er det ikke avslørt nye misbrukere etter Torino-OL, selv om enkelte av de avgitte prøvene allerede er testet om igjen.

Men nå settes det inn nye ressurser og krefter på å se på de avgitte prøvene fra Torino, og det kan gi noen overraskende avsløringer. Det er i alle fall det IOK-direktør Budgett tror. (©NTB)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat