17. jul
NED­TUR: NM på ski i Stok­ke i fjor ble en ned­tur for Ha­mar Skiklubb-lø­pe­ren.
 
Gaustad mesterskapsdebuterer, som speaker og prosjektleder
Han har vært en av Norges beste langrennsløpere, men John Anders Gaustad (31) kom seg aldri til noe mesterskap. Nå er han på plass i Kollen med lange arbeids-dager - uten startnummer.

Publisert: 03.mar.2011 07:48
Oppdatert: -

HOLMENKOLLEN: 31-åringen satset ambisiøst og målrettet i ti år, og VM i Kollen kunne fort ha blitt et mesterskap for Gaustad - som løper.

VM-debutant

Men foran denne sesongen tok han valget om å gå ut av eliteløypa, og prøve nye ting, blant annet treneryrket. Nå er han altså på plass i Holmenkollen, som speaker. Han har også en sentral rolle for Sponsorlink, som har med seg mange kunder til Oslo.
- Jeg har vært nære flere mesterskap som løper. Det gikk bra i prøve-VM i Sapporo i 2006, og da var jeg sterk i troen på å få gå VM i de samme løypene året etter. Men dessverre klarte jeg ikke det på grunn av en overbelastning, sier Gaustad, og fortsetter:
- Dette er litt typisk for min karriere. Jeg hadde veldig tydelige mål inn mot mesterskap. Dessverre kom jeg aldri med, men jeg brukte målsettingene til å komme meg opp på et veldig bra nivå.

- Moro som speaker

Søndag fikk han VM-debuten som speaker, sammen med Kjell Erik Kristiansen.
- Det var utrolig moro. Det var Kjell Erik som spurte meg. Han er den entusiastiske i speakerbua, mens jeg er mer faglig.
Gaustad var speaker i går også, og klarte seg veldig bra, med fine analyser og faglig styrke.
- Jeg skal være speaker igjen fredag, lørdag og søndag. Jeg gleder meg. Det er utrolig mye folk i Kollen, og en herlig stemning. Det er moro å være en del av det.
I tillegg jobber han som nevnt også for Sponsorlink, som har med seg mange kunder inn til ski-VM.

Hovedjobben

John Anders startet gårsdagens jobb for Sponsorlink klokken 07.30.
- Vi har et opplegg på Frognerseteren, og det har jeg ansvaret for. Der har vi med oss noen kjente skihelter som gjester. Det varierer mellom 200 og 1.300 personer i teltet, så det er store greier. Dette er hovedjobben min under VM, sier John Anders Gaustad.
I går hadde han med seg Jens Arne Svartedal og Fred Børre Lundberg som eksperter, og sammen analyserte de gårsdagens konkurranser og muligheter foran hundrevis av sponsorer og langrennsinteresserte.
- Det blir lange dager, men det er utrolig moro.

OL glapp også

Team Gaustad hadde to OL-prosjekter (2006 og 2010). 31-åringen følte sjøl at det var to gode forsøk, men han nådde aldri helt opp. Det så veldig bra ut forrige sesong da Hamar Skiklubb-løperen ble nummer fem i verdenscupåpningen på Beitostølen.
Så ble det Davos-tur, hvor det ble en liten smørebom. Dessverre dalte formen etter jul, og drømmen om en OL-billett ble kun det.
En drøm.
- Jeg hadde store forhåpninger i fjor, men dessverre klarte jeg ikke å gå like fort etter jul.
Sier VM-debutanten, som ikke utelukker et lite comeback (se egen sak).
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke