22. jun
Godt fornøyd: Isak Brenden etter målgang ved Birkebeineren skistadion. FOTO: JOHAN STOREBAKKEN
 
Gikk fra ledsageren
Flere lokale løpere hevdet seg bra i Ungdomsbirken. Blant annet Isak Brenden fra Hamar Skiklubb som vant i sin klasse.

Publisert: 11.mar.2018 20:49
Oppdatert: 11.mar.2018 21:53

For 17. gang ble Ungdomsbirken arrangert, i godt vær og trikkeskinner. Rundt 2.000 løpere krysset mållinjen på Birkebeineren skistadion søndag formiddag. Løypa er 15 kilometer lang og går fra Sjusjøen til Birkebeineren Skistadion.

STERK PRESTASJON

Mange lokale løpere gjorde det bra i den tøffe konkurransen. Isak Brenden fra Hamar Skiklubb vant i klassen funksjonshemmet.

– Det var både gøy og hardt å gå i dag, sier en godt fornøyd Isak.

Han greide å komme seg gjennom løypa med krevende utforkjøringer uten fall.

– Jeg holdt nesten på å falle noen ganger, men greide å holde meg på beina, sier Isak.

Han har et syndrom som gjør at han vokser fort og har dårligere beinbygning. I tillegg har han dårlig syn. Dette hindret ikke Isak under søndagens renn på raskt føre og han gikk til og med fra ledsageren sin. Han kom inn på under en time og slo dermed flere i aldersklassen G14.

Han har i tillegg flere topplasseringer fra nasjonale renn tidligere i år.

NÆRE PALLEN I G13

I gutter 13 var Andreas Hermansen fra Vang Skiløperforening kun 22 sekunder unna vinneren og gikk over målstreken til en sterk 6.- plass. Han kom inn med en stor gruppe hvor blant annet Jonathan Hemb Fjeldstad fra Hamar Skiklubb lå godt plassert. Jonathan gikk inn til en god 12.-plass.

– Jeg klarte å henge på en god gruppe, men så ble det tungt de siste 2 kilometerne, sier en sliten, men fornøyd Jonathan.

24. PLASS I G16

Ole-Magnus Kvernvolden fra Ottestad gikk inn til en god 24.-plass i gutter 16. Det var tøff konkurranse, og det ble ikke avgjort før spurten i denne klassen. Ole-Magnus var kun 54 sekunder unna vinneren.

STERKE JENTER

I jenter 14 krysset Ida Hult fra Ottestad målstreken inn til en god 11.-plass. Hun brukte i overkant av 46 minutter, og var dermed kun 1 minutt og 51 sekunder bak vinneren som vant med over halvminuttet.

I jenter 15 år kom Dina Lidhal Lillejordet fra Vang skiløperforening inn til en 13.-plass på tiden 45:19. Hun var heller ikke langt unna vinneren, kun 1 minutt og 27 sekunder bak.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.