16. jul
HADDE VUNNET: Stine Olsen Kirkevik syklet sterkt, men tapte seieren på tekniske problemer.
 
Girtrøbbel ødela
Stine Olsen Kirkevik (36) ledet klart og lå an til å bli raskeste dame i FredagsBirken. Dessverre fikk hun trøbbel med girene etter hvert, og måtte dermed nøye seg med å være nest raskest. 

Publisert: 30.aug.2013 12:29
Oppdatert: -

Ottestad-syklisten kom godt i gang i de fine værforholdene som dagen bød på. Hun satt seg tidlig i respekt og hadde gode bein fra start av. Inge andre damer var i nærheten, helt til det plutselig sa stopp. 

Girene spilte ikke lenger på lag, og Kirkevik Olsen måtte stoppe på servicestasjon. 

Tapte 2-3 minutter

Fire år yngre Elin Bergan passerte Kirkevik Olsen mens syklen hennes ble stelt av personell langs veien. 

- Det var kjedelig at girene skulle trøble slik. Alle de tyngste girene var ute av drift, og jeg var akkurat i ferd med å entre et parti med mange bakker nedover. Jeg måtte bare stoppe, sier Kirkevik Olsen til HA etter målgang. 

Stoppen var årsaken for at 36-åringen ikke kunne strekke hendene i været og juble for seiren til slutt. For hun tapte mye tid på oppholdet. 

- Først mistet jeg gruppa som jeg lå i. Vi hadde god fart og kjørte med veldig fin flyt, så det var synd, sier hun, og legger til:

- I tillegg sto jeg vel to eller tre minutter på servicestasjonen. Så ja, jeg tapte mye tid på det, sier  hun. 

Til slutt ble hun nummer to bak Bergan, kun slått med 30 sekunder.

Først over mål

Likevel fikk Kirkevik Olsen æren av å være første kvinne som passerte mållinjen, med tiden 3.25,28. Elin Bergan fulgte hakk i hæl, men startet 30 sekunder senere og fikk dermed beste tid på 3.24,58. 

- Jeg hadde nok tatt hun ganske greit uten de tekniske problemene, men det er ikke så nøye for meg. Jeg tok hun igjen etter at jeg hadde vært på service, og la meg på hennes hjul, sier hun, og legger til:

- Jeg var da i hvertfall første kvinne over mål.

Som i fjor

Fra før har hun en bestenotering i "Birken" på 34 minutter. Hun er strålende fornøyd med å være i nærheten av det også i år. 

- Veiene var tørre og fine, men jeg har egentlig ikke vært helt i toppform den siste tiden. Derfor var det overraskende og veldig moro at jeg klarte å komme helt i nærheten av min bestetid uansett, sier Kirkevik Olsen, som kom i mål litt over minuttet bak sin personlige rekord. 

- Også den hadde jeg jo slått uten de tekniske problemene, sier hun. 

- Er du skuffet?

- Nei, det er jeg ikke. Det har vært en veldig fin tur og jeg fikk en sterk tid. Naturligvis var det leit med girene, men det er jo også en del av sykkelsporten, avslutter en fattet og smilende Kirkevik Olsen. 

 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke