buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Internasjonal SUKSESS: Julie Blakstad (til høyre) og Oda Herberg Brannstorph (i midten) viser fram trofeet de vant i åpent nordisk mesterskap. Til venstre: Mathilde Hauge Harviken fra Elverum.FOTO: privat
 
Gleder seg til å doble treningsmengden
Torsdag jublet de etter finaleseieren i Finland. Til høsten starter Ottestad-jentene Julie Blakstad og Oda Herberg Brannstorph på Wang Toppidrett – og skal jobbe hardt for å utvikle seg videre.

Publisert: 07.jul.2017 21:58
Oppdatert: 07.jul.2017 22:09

Norges J16-landslag slo Frankrike 1–0 i finalen i åpent nordisk mesterskap i Finland. Scoringen ble satt inn av Celin Bizet Ildhusøy på overtid. Julie Blakstad fra Ottestad var stolt kaptein.

– Dette var veldig moro, og det var stort å få tillit som kaptein i finalen, sier Julie Blakstad.

Hun stortrives sammen med de andre spillerne på J16-landslaget.

– Dette er en herlig gjeng, og landslagsspill gir ekstra motivasjon. Nå gjelder det å jobbe hardt for å beholde plassen.

Høyere tempo

Her forteller hun om forskjellene på spill i klubblaget Ottestad og landslaget.

– Det er et veldig mye høyere nivå på landslaget. Det er først og fremst høyere tempo, sier Blakstad, som gleder seg til å begynne på Wang.

– Det er 12 jenter født i 2001 som skal starte nå, så det blir en bra gjeng. Vi skal nesten doble treningsdosene. Det blir bra.

Klubbvenninne Oda Herberg Brannstorph fikk ikke spilletid i finalen, men spilte hele kampen mot Nederland, og en omgang mot Danmark i åpent nordisk mesterskap.

– Dette var skikkelig moro. Det å spille på landslaget er veldig lærerikt. Alt går fortere, og du lærer deg å bruke færre ballberøringer. Det er mange gode medspillere og ikke minst motspillere, sier Herberg Brannstorph, som også skal begynne på Wang Toppidrett til høsten.

– Det blir mye mer trening, og så gjelder det å balansere det slik at det ikke blir for mye. Jeg tror det skal gå veldig bra.

Ros av landslagstreneren

Lena Tyriberget fra Vallset er trener for J16-landslaget, og er godt fornøyd med Ottestad-jentene.

– Julie har vært med hele vegen, og er i kapteinsteamet. Hun er en spennende spiller med herlig driv og bra gjennombruddskraft. Oda kom inn i troppen i vinter. Hun er en ballsentral, med et godt skudd og en bra pasningsfot. Oda har bra fysikk, og er en sterk duellspiller, sier Lena Tyriberget, som er fornøyd med kamphverdagen til Ottestad-jentene nå.

– Nå har de spilt kamper for både G16- og G19-laget til Ottestad, og det er veldig bra matching. Det er like bra som å spille på et høyere damenivå, sier Lena Tyriberget, og fortsetter med overgangen til Wang:

God dialog

– Det er en stor overgang fra ungdomsskole til videregående med fotball. Det er viktig at det er god dialog mellom skole og klubb. Det er også viktig å ha et godt fysisk grunnlag, slik at de tåler treningsmengden. Totalt sett tror jeg dette blir veldig bra for Oda og Julie. De er vant til å trene mye, og de vil tåle økningen av treningsmengden, sier Tyriberget.

Hun er imponert over utviklingen til hele J16-landslaget:

– Dette er en herlig gjeng. og det er flere av jentene som vil prege norsk fotball i framtida.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat