buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Hyggelig treff: Bak fra venstre Ragnar Danielsen, Terje Mæhlum, Terje Thorslund, Mette Thorslund, Tore Larsson, Torfinn Pettersen. Foran fra venstre Donavan Miloss, Egil Danielsen og Axel Kozlowski. Foto: Pål Jacobsen
 
Egil mørkla halve Oslo med spydet før OL
Du visste det neppe, men torsdag fortalte Egil Danielsen det selv: Han mørkla halve Oslo med spydet på veg til OL i Australia.

Publisert: 13.okt.2016 21:44
Oppdatert: 14.okt.2016 08:34

Da var rene julekvelden for flere av de frammøtte på mimretreff på Børstad Idrettspark i Hamar torsdag. Her var det flere norgesmestere, medaljer i EM har de også plukket med seg.

Høydepunktene sto i kø under treffet.

Egil Danielsens legendariske gull i OL i Melbourne i 1956 ble det selvsagt pratet mye om.

Terje Thorslund og Torfinn Pettersen hadde tatt turen fra Nittedal for å treffe tidligere spydkastere.

– Dette er bare helt utrolig. Her er det mange med medaljer fra store mesterskap. Det kan rett og slett ikke bli bedre enn dette, sier en ivrig Terje Thorslund, som har fire gull, tre sølv og en bronse fra NM.

Høydepunktet kom i EM i Roma i 1974 da Thorslund kastet 80,62 i finalen og tok med seg en bronsemedaljen hjem.

– Må ha flere slike treff

Alle var enige om at de måtte ha flere slike treff. Torfinn Pettersen er tydeligvis en som samler på det aller meste. Da gjengen skulle innta kaffe og kaker hadde Pettersen med seg en gammel krakk, gamle friidrettsprogram og plakater og en bok om Egil Danielsen. Danielsen fikk tilbake litt av følelsen av å være idrettshelt igjen, for han måtte skrive mange nye autografer.

Historiene fra gamle dager satt løst da de begynte å få igjen varmen i kroppen.

Mørkla halve Oslo

Egil Danielsen reiste seg opp og fortalte at bare dager før avreisen til OL i Melbourne mørkla han halve Oslo. I mangel på treningsfasiliteter trente Danielsen der det var mulig å kaste spyd. Han fant et stort område i Oslo. Her kunne han få trent godt. Det han ikke hadde fått med seg var høyspentledningene som gikk over plassen. Treffsikker som Egil var med spydet, traff han høyspentledningene. Dermed var halve Oslo uten strøm en stund.

Historien sier ingenting om hvorvidt Danielsen ble oppdaget.

Det var en som lo høyere enn de andre av den historien og det var Terje Thorslund. Grunnen var enkel, for det hadde Thorslund også gjort, selv om det var på landet og langt færre folk som fikk strømbrudd.

Tore Larsson og Terje Mælum hadde funnet fram mange gode bilder fra gamle dager. Det var svært populært for alle.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat