18. aug
HARDT NM-PROGRAM: Ole Magnus Bakken har hatt en travel NM-uke med tre forskjellige øvelser og avslutning i Alfhallen på Kløfta søndag.
FOTO: Lyder Larsen
 
God skyting av Hedmark-skyttere i NM miniatyrskyting
Odd Arne Brekne fra Østre Romerike miniatyrskytterlag vant både normal- og standardprogrammet i NM i 15 meter miniatyrskyting, men Ole Magnus Bakken og Magnus Bjørnstad skjøt også begge fullt hus på normalprogrammet.

Publisert: 03.apr.2016 20:27
Oppdatert: 03.apr.2016 20:26

Ole Magnus Bakken, Magnus Bjørnstad, Marius Mellembakken og Bent Ove Løvåsen , kjempet alle i teten første dag av norgesmesterskapet i 15 meter miniatyrskyting i Oslo (Ekeberghallen) torsdag kveld.

Fulgte ikke opp

Men Bakken og Bjørnstad klarte imidlertid ikke å fullføre kveldens andre øvelse av NM-programmet (30 skudd standardprogram) på samme måte som i første øvelse. Det ble 293 på Bjørnstad og 298 på Bakken (10.plass).

Her gikk det bedre for Bent Ove Løvåsen og Marius Mellembakken. De stoppet på henholdsvis 300 og 299 poeng. Løvåsen endte til slutt på 5. plass med sine 300 poeng og Mellembakken på 12. plass. Begge disse skytterne skyter matchskyting for Stange sportsskyttere, mens de representerer Trysil og Sørskogbygda i DFS-skyting. 

Jens Kristian Larsen, som skyter DFS-skyting for Løiten skytterlag, skyter matchskyting for Oslo Østre og endte på 13. plass med 298.

Det var 6 skyttere som skjøt 450 poeng på normalprogrammet og aller best var Odd Arne Brekne  fra Østre Romerike miniatyrskytterlag med 36 innerblinker. På standardprogrammet var det 3 skyttere som skjøt 300, og også her var Odd Arne Brekne best med 21 innerblinker.

Flere NM-øvelser

Norgesmesterskapet fortsatte denne helgen med  luftgeværskyting i Alfhallen på Kløfta. Her var det  mest spennende å se hva Ole Magnus Bakken ville prestere. Resultatene i dette mesterskapet ville være med i vurderingskravet om hvem som skal få plass om OL-laget til sommeren.

Bakken startet meget godt på sin 60-skudd. Han stoppet på 626,1 poeng (med desimaler) og det holdt til 2. plass 0,6 poeng bak Are Hansen fra Krapfoss. Det hører med til historien at Bakken på sine 60 skudd skjøt 59 blinker og en nier (9,9).

Dårlig finale

Finalen består av de åtte beste etter innledende skyting og Bakken smelte til med en åtter allerede i første skuddet og dermed var finaleeventyret slutt nesten før det startet.

- Dette var vel ingen god søknad til OL-plass, Bakken ?

- Nei det vil vel tiden vise, sier Bakken og fortsetter:

- I dag ble jeg nok litt lurt i finalen. Jeg følte at jeg hadde full kontroll på prøveskuddene før finalen startet. Jeg hadde riktignok to høye skudd de to siste skuddene, men jeg trodde det var min feil. Derfor justerte jeg ikke for det. Og så kom det en åtter rett over på første finaleskuddet. Det var nok en kombinasjon av feil innskyting og dårlig konsentrasjon fra min side, sier Bakken.

Han føler likevel ikke at han er ute av OL-laget. Han har fått beskjed om at han er uttatt til prøve OL i Rio senere denne måneden og han er uttatt i Norges tropp til et internasjonalt stevne i Munchen senere i sommer.

SØLVMEDALJJE TIL HAMARJENTE

Hamarjenta Mari B. Løvseth satte personlig rekord i ungdomsklassen i NM luftgeværskyting i Alfhallen på Kløfta i helgen. Hun tok andrejeplassen med 284 poeng, som er 12 poeng over hennes personlige rekord fra tidligere.

Dette var Mari`s første NM-konkurranse i denne skyteøvelsen. Og resultatet har motivert til mer matchskyting.

Fra før kjenner vi Mari som Dfs-skkytter i Løiten skytterlag på både bane og felt, men nå ønsker hun å prøve seg mer på matchskytingen..

- Ja, jeg synes at både luftgeværskytingen og 50 meter miniatyrskying er mer moro enn DFS-skytingen akkurat nå, sier Mari B. Løvseth.

Hun skyter matchskyting for Elverum rifleklubb og trener mest der, men de skyter også en del i Alfhallen på Kløfta.

Sølvmedalje ble det også til  Harald Dahlen (V55) fra Stange Sportsskyttere. Han tok andreplassen i sin klasse med 398 poeng (40 skudd).

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke