23. jul
Klar for EM: André Klippenberg Grindheim er klar for EM i Helsinki i juli. FOTO: Pål Jacobsen
 
Grindheim tok EM-kravet på 50 m bryst
Med tiden 28,64 var André Klippenberg Grindheim fattige to hundredeler bak norgesrekorden for juniorer på 50 meter bryst under Bergen Swim Festival.

Publisert: 15.apr.2018 21:09
Oppdatert: 15.apr.2018 22:30

Tiden ga ham seieren på distansen, og var samtidig god nok til at han klarte både EM-kravet for juniorer og kravet til ungdoms-OL.

Hamar IL stilte Grindheim, Nickolai Fredheim og Eivind Aalstad Laakso i Bergen Swim Festival. De tre tok personlige rekorder på alt de deltok på, og tok med seg flere sterke plasseringer hjem.

I tillegg til seieren på 50 meter bryst, tok Grindheim også seieren på 100 og 200 meter bryst. På 100 meter ble det personlig rekord på 1.03,58, mens det også ble pers på 200 meter, med tiden 2.18,67.

– Nå venter EM i Helsinki i juli, og det er ikke mer enn 11 uker til. Vi må tilbake på trening og legge inn en ny formtopp til det, sier trener Øyvind Røsland, som er imponert over sine elever.

Også Nickolai Fredheim og Eivind Aalstad Laakso leverte gode løp i helgen. Fredheim tok andreplass på 100 meter bryst i juniorklassen, og tredjeplass på 50 meter bryst. Han satte også sterke personlige rekorder. Det samme gjorde Laakso i seniorklassen.

– Begge har hatt en eventyrlig utvikling siden august, skryter trener Røsland.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke