20. jul
FØRST: Gyda Enger blir den første hopperen som setter utfor under hopp-NM. Dette bildet er tatt under trening på Lillehammer i fjor.
 
Gyda Enger får åpne Renabakken
Hernes-jenta blir første utøver som får hoppe i 90-metersbakken. Verdenscupvinner Anders Bardal starter først i storbakken.

Publisert: 15.nov.2012 15:07
Oppdatert: -

Lørdag starter NM i hopp, men arrangørene håper å få gjennomført noen treningshopp allerede torsdag kveld.

Da er det klart at Hedmarks beste kvinnehopper, Gyda Enger fra Hernes, får bli den aller første som tar av fra hoppkanten i 90-metersbakken.

Bakkene på Rena er bygget om, og er foreløpig ikke testet med hoppski.

Rena IL vil markere de nye bakkene med å la Enger få æren av å teste først. Ungjenta har tidligere vært først ved flere anledninger.

Hun deltok i tidenes første junior-VM i hopp for kvinner, og tidenes første senior-VM i hopp for kvinner i Holmenkollen i 2011.

I fjor høst deltok hun i tidenes første verdenscuprenn for kvinner i Lillehammer.

Anders Bardal, den regjerende verdenscupvinneren i hopp, får æren av å være den aller første som setter utfor hoppkanten i storbakken.

Det er vel og merke hvis været tillater det hele. Arrangørene i Renabakken sliter med mildvær, men tror det blir mulig å gjennomføre helgas renn.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke