22. aug
Klar for Storhamar Cup: Styreleder Hans Christian Hustad og daglig leder Ane Måntrøen Storhamar håndball yngres gleder seg til Storhamar Cup.Foto: Trond Lillebo
 
Håndballfest for 4.000 i helga
Den årlige Storhamar Cup skal arrangeres i helga for i underkant av 4000 ivrige håndballspillere og lagledere i Vikingskipet. Cupen har vokst veldig mye siden den ble flyttet dit for 25 år siden.

Publisert: 23.mai.2019 14:36
Oppdatert: 23.mai.2019 14:48

Denne helga fra fredag til søndag arrangeres Storhamar Cup for jenter og gutter fra 8- 16 år.

325 lag fra alle deler av Norge kommer for å spille håndball hele helgen.

Selv om turneringen arrangeres i Hamar, er det ikke mange lokale lag som deltar. Det er kun Veldre og Storhamar – som også er arrangøren – som er påmeldt av de lokale lagene.

Siden Storhamar Cup ble flyttet til Vikingskipet for 25 år siden, har cupen vokst veldig mye i alle aldersklasser. Den har gått fra å være en liten turnering med få lag, til å være en turnering med lag fra alle deler av Norge. Grunnen til at turneringen har blitt så populær, er at klubbene som reiser langveisfra, overnatter, mener Ane Måntrøen.

– Lagene som kommer langveisfra, kommer hovedsakelig for overnattingen og for å få en opplevelse, sier hun.

Overnattingen foregår på elleve forskjellige skoler i området rundt Hamar.

Les også: Se bildene fra kampen mot Vipers

Storhamar Håndball stiller med mange frivillige for å få turneringen til å gå rundt. Til sammen er det omtrent 4000 dugnadstimer rundt cupen. Disse omhandler alt fra å bygge håndballbaner i Vikingskipet til å stå i kiosken og selge mat og kaker til spillerne, supportere og lagledere.

I løpet av helgen, spilles nesten 900 kamper totalt, og den siste finalen spilles ca. 18.00 på søndag.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke