20. jul
BIRKEN NESTE?: Birken-arrangørene har utfordret Petter Northug.FOTO: NTB scanpix
 
Northug går ikke Birken 
Birken-arrangørene utfordret Petter Northug, men han kommer ikke denne gangen.

Publisert: 15.mar.2017 06:36
Oppdatert: 15.mar.2017 12:06

Martin Johnsrud Sundby, Eirik Brandsdal og Johan Olsson har sklidd inn på startlista de siste dagene.

– Vi har utfordret Petter Northug, siden han ikke er i troppen som skal til Canada nå. Far John Northug skal jo ha en duell mot Ove Aunli i Birken, så det hadde vært perfekt med Petter på start også. Vi har ikke hørt noe mer, men vi håper selvfølgelig, sier Randi Bolstad, som er informasjonsansvarlig i Birken AS.

Skistjernens trener Stig Rune Kveen svarer kontant «nei» på Adresseavisens spørsmål om det er aktuelt.

Dermed blir det ikke noe oppgjør mellom Northug og Johnsrud Sundby, som har bestemt seg for å gå det 54 kilometer lange skirennet fra Rena til Lillehammer.

- Det er veldig synd, men han er hjertelig velkommen ved en senere anledning, sier informasjonsansvarlig Randi Bolstad i Birkebeinerrennet til Adresseavisen om Petter Northugs avvisende holdning.

Hun er imidlertid veldig glad for at Martin Johnsrud Sundby valgte Birken foran verdenscupavslutningen i Canada.

– Det var veldig moro, og betyr ekstra oppmerksomhet for oss, selvfølgelig, sier Bolstad.

I damenes eliteklasse er polske Justyna Kowalczyk klar.

Tirsdag ettermiddag var det påmeldt drøyt 8.000 løpere til det tradisjonsrike Birkebeinerrennet.

– Vi håper på 9.000 løpere.

Mange tilbud

Petter Northug får en tre-fire henvendelser hver eneste dag om å gå ulike showrenn, turrenn og andre skirenn ut sesongen.

Til tross for at han ble veid og funnet for lett i den norske troppen til verdenscupavslutningen i Canada, så er ikke Northug blir mindre attraktiv for arrangørene.

– Vi merker stor pågang, og det er hett som aldri før rundt omkring. Det er tydelig at han er populær selv om han har hatt en dårlig sesong. Petter kan ikke være med på alt, men han er flink til å bidra og stille opp for skisporten, sier treneren Stig Rune Kveen til NTB.

Mistet mange løpere

Birkebeinerrennet har mistet mange løpere de siste årene, som flere andre turrenn og ritt. I 2013 og 2014 var det påmeldt 17.000 løpere til Birkebeinerrennet, og da var turrennet fra Rena til Lillehammer fulltegnet.

I fjor var det 10.300 påmeldte løpere.

– Det var en veldig boom da vi hadde 17.000 påmeldte løpere. Da skulle «alle» gå Birken. Det er blitt et annet påmeldingsmønster nå, sier informasjonsansvarlig Randi Bolstad.

– Hva er årsakene til nedgangen, tror du?

– Vi trenger snø i hele landet, og spesielt i Oslo og Akershus, hvor hovedtyngden av våre løpere kommer fra. Lite snø er den største utfordringen. Det vi har registrert er at det er en del som bare gikk en gang i toppårene. Det er vanskelig å peke på andre konkrete ting. Dette er komplekst. Nedgang i antall deltakere rammer andre turrenn også, både i langrenn og sykkel. Men jeg tror ikke at folk er mindre opptatt av å holde seg i form. Frafallet gjelder alle klasser, altså alle årsklasser, sier Randi Bolstad.

Håper på 1.500 fredag

Tirsdag var det påmeldt 1.300 løpere til Fredagsbirken. Arrangørene håper det ender på rundt 1.500 løpere. 400 løpere skal skøyte i Fredagsbirken.

I Stafettbirken, som er flyttet til Birkebeineren skistadion, var det påmeldt 230 lag tirsdag. Der er det en økning.

Sist helg var drøyt 6.000 løpere med i Ungdomsbirken, Halvbirken og Ingalåmi.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke