10. des
EVALUERING: Kent Bergersen (t.v.) og Jahn Ivar «Mini» Jakobsen tok en prat etter kampen. Til høyre: Truls Jevne Hagen.FOTO: Arve Hovelstuen Blystad
 
– HamKam er ingen opprykkskandidat nå
Sportslig leder i Strindheim, Jahn Ivar «Mini» Jakobsen, mener både HamKam og eget lag har mye å jobbe med.

Publisert: 01.jun.2015 08.19
Oppdatert: 05.jun.2015 09.06

Mini Jakobsen, som spilte for Bodø/Glimt, Rosenborg, Young Boys, Duisburg og Lierse, var lagkamerat med Kent Bergersen i Rosenborg i 1994.

Lørdag møttes de altså igjen. Mini som sportslig leder for Strindheim og Kent Bergersen som trener for HamKam.

- ser sterke ut

– Vi har ingen ambisjoner om å rykke opp. Vi er nyopprykket fra 3. divisjon. HamKam er heller ingen opprykkskandidat nå. Men verken de eller vi har tapt ennå. Ting kan snu, det kan komme ei seiersrekke som forandrer tabellen. Men akkurat nå ser Kongsvinger sterke ut, selv om de tapte i Molde, sier Mini Jakobsen.

Den tidligere Rosenborg-helten og landslagsspilleren var på plass på Strindheim kunstgress lørdag. Han fikk se at de blå fra Trondheim sikret ett poeng etter at de fikk et mye omdiskutert straffespark tre og ett halvt minutt på overtid.

Dårlig underholdning

– Vi burde vunnet denne kampen, selv om HamKam hadde et par skumle kontringer i andre omgang. Dette var nok en lite underholdende kamp for publikum. Keeperne trengte knapt nok å kaste seg i løpet av 94 minutter.

– Var det straffe, synes du?

– Det var vanskelig å se, men jeg har jo blå øyne. Jeg synes jeg ser en som blir taklet, sier Jakobsen, som nå er fotballekspert på TV2.

Det var ingen tvil om hva HamKam-spillerne syntes om straffesituasjonen (se egen sak), men trener Kent Bergersen var roligere.

– Jeg ser bare ei mølje med folk, og plutselig dømte han straffe. Det var merkelig, sier Bergersen, og fortsetter:

– Det ble en slitekamp. Vi hadde lite eget spill, vi slet med underlaget, og gjorde mange tekniske feil. Det blir for stillestående angrepsspill, sier HamKam-treneren, som var fornøyd med det defensive.

Så bra ut lenge

HamKam tok ledelsen etter 29 minutter i 1. omgang. Christopher Mbamba satte fart, kom rundt backen og keeperen, og ballen gikk i stanga.

Bajram Ajeti satte returen i mål.

Strindheim hadde ballen mest etter pause, men HamKam sto bra imot.

Så kom straffesituasjonen,

Og seieren glapp igjen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke