10. des
Fornøyd: HamKam-trener Kent Bergersen er godt fornøyd med nysigneringene sine, og mener det er lov å stille større forventninger til laget i 2016.Foto: Kai Kristiansen
 
20 mann på treningsfeltet – et helt annet utgangspunkt
For ett år siden hadde HamKam seks spillere på kontrakt. Nå har HamKam-trener Kent Bergersen 20 mann på treningsfeltet hver dag.

Publisert: 20.jan.2016 10.11
Oppdatert: 20.jan.2016 10.15

Emil Holst, Truls Jevne Hagen, John Anders Rise, Fredrik Sjølstad, Kristoffer Hagen og Marius Holt var de seks spillerne HamKam-trener Kent Bergersen visste skulle spille for Kamma på dette tidspunktet i fjor.

De to sistnevnte har forlatt klubben, mens Sjølstad ønsker seg bort. Inn har Saihou Jagne, Franck Semou, Ivar Sollie Rønning, François Yabré og Ove Lønning Solvang (signerte i går) kommet.

– Bedre rustet

Bergersen er godt fornøyd med tingenes tilstand, og mener nysigneringene er med på å gi laget bedre forutsetninger for å lykkes i 2016 enn de gjorde i 2015.

– Selv om vi ikke hadde en optimal oppkjøring i fjor, forventet jeg at vi skulle være med å kjempe i toppen. Ut ifra det laget vi hadde på papiret burde vi prestert bedre og tatt flere poeng, sier Bergersen og fortsetter:

– Nå har vi et helt annet utgangspunkt enn vi hadde i fjor. Kvalitetsmessig er vi nok på samme nivå, men vi får jobba med hele laget en hel vinter. Det bør gjøre oss bedre rustet til årets sesong. Sånn sett kan man stille større forventninger til laget, sier Bergersen.

Av nysigneringene er det kun den tidligere Brumunddal-spissen Saihou Jagne som ikke har ankommet Hamar ennå. Bergersen håper å ha angriperen på plass på HamKam-trening i slutten av måneden.

Forsterket midtbanen

I går sikret Briskeby-klubben seg sin femte nysignering. Ove Lønning Solvang, som har trent med HamKam i lang tid, og som blant annet spilte HA-kampen, skal spille i grønt og hvitt ut 2016-sesongen.

– Ove er en type vi trenger på midtbanen. Han spiller med veldig høy intensitet og trøkk. En energispiller som er fin å ha i treningsgruppa, sier Bergersen.

I tillegg til en del defensive kvaliteter mener HamKam-sjefen Lønning Solvang også har noe å bidra med offensivt.

– Han er en god ballspiller som er kvikk med kula. Vi kommer til å få bruk for Ove, sier Bergersen om 24 åringen, som kommer fra 3. divisjonsklubben Randesund.

Men Bergersen er innstilt på å forsterke sin sentrale midtbane ytterligere. Og det er en mann som topper ønskelisten. – Vi ønsker å hente Marius Hagen. Men han er en ettertraktet mann vi får kamp om, sier Bergersen om Kristiansund-spilleren.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke