22. jul
 
– Føler oss bortdømt
Jan Michaelsen var forundret over et par av dommeravgjørelsene HamKam fikk mot seg på Brann Stadion. – I garderoben snakket vi om at vi føler oss bortdømt på de to første målene, sier dansken, som pådro seg karantene i neste kamp etter protester på Branns straffe.

Publisert: 03.aug.2008 13:45
Oppdatert: -
BERGEN: Den danske veteranen må stå over neste kamp hjemme mot Tromsø. Han fikk gult kort for protester da Brann fikk straffespark.

– Dette er ergerlig. Vi følte at vi hadde god kontroll. Vi hadde ledelsen og spilte ålreit. Så ble vi bortdømt – igjen, sier Michaelsen.

Han mener det ikke var straffespark da Jon Masalin stoppet Robbie Winters like etter at Oluwasegun Abiodun hadde gitt HamKam 1-0-ledelse.

– Alt jeg gjorde var å løpe bort til dommeren for å be ham se på storskjermen. Der kunne han se at Jon var på ballen, sier dansken, som ikke skjønner noe av at det skal være gult kort.

– Vi kan tydeligvis ikke peke på storskjermen i Norge. Jeg undrer meg over reglene. Det er en svært lav toleranseterskel på sånne ting i norsk fotball, mens det virker som det er lov å sparke ned hverandre, sukker Michaelsen på vei ut av Brann Stadion.

Dommer Svein Oddvar Moen mener Michaelsen bør vite at det han gjorde var imot reglene.

– Han fikk gult kort for å peke på storskjermen. Det har ikke vært lov de tre siste årene, så det burde han ha fått med seg, sier dommeren til HA-sporten.

Moen mener heller ikke det var noen tvil om straffesparket.

– Det var assistentdommeren som tok den. HamKam-spilleren tok beina først, så det var et klart straffespark.
I tillegg fikk Juha Pasoja gult kort, som betyr karantene også på ham mot Tromsø.

– Han fikk for protester mot assistentdommeren i forbindelse med det andre målet til Brann, sier Moen.
Pasoja mente det var offside, men tv-bildene viste at det var finnen selv som opphevet den.

– Vi tar forbehold om at tv-bildene viser noe annet, men vi følte sterkt at det ikke var riktig, sier Jan Michaelsen, som fikk nok en nedtur, etter at laget igjen tok ledelsen på bortebane.

– Ikke bra nok. Vi må bli smartere, mer kyniske og fullføre kampene. På to av målene har vi 10 mann på banen. Spilleren får heller gjøre som alle andre og legge seg ned for å få behandling, ikke bare gå av banen ved skade. Og vi må slutte å pådra oss så unødvendige og dumme kort. Vi kan ikke fortsette med det, sier HamKam-trener Arne Erlandsen.

– Men nå har det skjedd i mange kamper på rad. Bør ikke spillerne ha skjønt det allerede?

– Det mener jeg også. Men jeg kan ikke trykke det inn i hodene deres ute på banen, sier Erlandsen.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke